«DJ Hero» slippes i høst

Utgiveren bak musikkspillet har sendt ut de første pressebildene fra det omstridte «DJ Hero».

7. mai 2009 15:20

Selv om Activision for tiden bruker dagene i rettsmøter med utviklerne av et tilsvarende musikkspill,«Scratch: The Ultimate DJ», dukket nå de første bildene av lekeplatespilleren opp - det naturlige midtpunktet i et slikt spill.

Les også: Krangler om DJ-spill og gitarer.

Sammen med «DJ Hero» er også «Guitar Hero 5» og det familievennlige «Band Hero» i vente før jul, heter det i pressemeldingen.

SCRATCH N’ ROLL

Ryktene om spillet økte i omfang tidligere i år da en Activision-topp forsnakket seg om «DJ Hero».

Siden da har hele den rytmiske delen av verden ventet på denne annonseringen.

Les også: Sladret om «DJ Hero».
Les også: Kapret «Sing Hero».

Det at Activision nå for første gang offentlig bekrefter spillets eksistens, og gjør det midt under de rettslige forhandlingene med folkene bak «Scratch», tyder kanskje på at partene har blitt enige og at det har oppstått søt musikk i rettssalen?

Pressebildene viser en turntable, eller platespiller på godt norsk, med tre knapper på den ene siden i hver sin farge.

Konseptet bak spillet er enkelt: du er platesnurrer og mikser låter via denne innretningen – helt sikkert akkompagnert av tilsvarende levende bilder på TV-en din som i «Guitar Hero» og «Rock Band».

Les også: Se instrumentene til «The Beatles: Rock Band».

Det er all mulig grunn til å tro at E3 i Los Angeles om en liten måneds tid blir arena for en nærmere presentasjon og flere detaljer om «DJ Hero».

Spillet skal slippes denne høsten, og inneholder kjente låter både fra DJ’er og artister som du kan remikse i din egen stue. Du kan henge fingrene i R&B-låter, Motown, hip hop, dance og electronica, sier utgiveren.

Les også: Enda mer «Guitar Hero» i år: DS, Hits og Metallica.

I samme pressemelding forteller også Activision at de slipper «Band Hero» til høsten, deres første musikkspill med aldersgrense fra 10 år som legger vekt på Topp 40-hits for hele familien og en bredere sammensetting av musikksjangere.

Dessuten kommer «Guitar Hero 5» ut, også det før jul. Den største nyheten i dette spillet er at du kan hoppe inn og ut av sangene som det passer deg, og bytte vanskelighetsgrader underveis i musiseringen. Det hintes om mer bredbent rock, som kler «Guitar Hero»-serien.

Det er ikke bekreftet plattformer for «DJ Hero» enda, men det spekuleres i at det kommer ut på PS2, PS3, Xbox 360 og Wii.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3