- «Grand Theft Auto V» i 2010

Spillanalytiker Michael Pachter har spådd mye rundt spillannonseringer før, og truffet temmelig bra med sine tips. Nå mener han bestemt at det neste Grand Theft Auto vil se dagens lys i løpet av neste år.

23. september 2009 08:00

I oktober gjør Rockstar seg ferdig med den andre og siste av de annonserte utvidelsene til «Grand Theft Auto IV», et spill som kom ut i fjor og av mange ble omtalt som 2008s beste.

Xbox 360-episoden «The Ballad of Gay Tony», samt slippet av en PSP-versjon av Nintendo DS-spillet «Grand Theft Auto: Chinatown Wars», blir siste spill ut fra studioet før vi spent begynner å forlange mer nytt rundt hva Rockstar egentlig jobber med.

Vi vet imidlertid om ett nytt prosjekt.

Det PlayStation 3-eksklusive «Agent», et spionasjespill satt til 70-tallet, ble annonsert under sommerens E3 i Los Angeles.

«GTA V» I 2010 ELLER 2011?

Sony har så stor tro på spillet at Michael Shorrock, sjef for tredjepartsavdelingen til selskapet, gikk så langt på PlayStation-bloggen at han omtalte «Agent» som et spill som vil heve lista og bli en tilsvarende suksess som GTA ble på PlayStation 2.

Les også: - «Agent» i 2010, i følge utviklerne.

Men hva med et nytt GTA-spill, Rockstar?

Wedbush Morgan-analytiker Michael Pachter sier du neppe slipper å vente lenge på nyheter rundt en slik oppfølger.

- Mens vi fortsatt forventer et GTA-spill i kalenderåret 2010, er det ikke klart om spillet vil bli sluppet før utgangen av Take-Twos finansår som ender 31. oktober, uttalte Pachter i dag i følge VG247.com, mens han samtidig revurderte verdien på Take Two-aksjene.

En annen spillanalytiker, Anthony Gikas i Piper Jaffray, hadde også nylig meninger om denne saken. Han er litt mer tålmodig med sine spådommer og mener spillet ikke nødvendigvis kommer sammen med julenissen i 2010.

Vår tillit til selskapets profittprofil øker ettersom produktflyten for finansåret 2010 er økt betraktelig og at «Grand Theft Auto V» er ventet i finansåret 2011, sa han i følge VG247.

Finansåret 2011 varer, for ordens skyld, fra 1. november 2010 til 31. oktober 2011.

Les også: GTA-sex kostet dyrt.
Les også: Grand Theft Auto: Chinatown Wars også til iPhone.

Take-Two Interactives Streuss Zelnick heller litt kaldt vann i blodet på oss, for han fortalte tidligere i år at 2010 vil bli «et år som ikke vil inneholde en multiplattformutgivelse av et nytt GTA».

På en annen side: Det kan jo også tolkes, om man virkelig vil være kreativ og konspiratorisk: Får vi et konsolleksklusivt «GTA V»? Dette sitatet er forresten hentet fra en nettside kalt PS3 Center...

Mens vi er inne på GTA; hva passer bedre enn å vise den ferske traileren til Xbox 360-episoden «The Ballad of Gay Tony» (som slippes 29. oktober - både digitalt og på samledisken «Episodes From Liberty City»).

Se videoen her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3