Take-Two inngår sexforlik

Skjult sexspill i GTA kostet selskapet 20 millioner dollar.

2. september 2009 10:47

Take-Two Interactive annonserte tirsdag 1. september at de har godtatt et forlik på 20 millioner dollar i den såkalte Hot Coffee-saken, noe som tilsvarer over 120 millioner norske kroner med dagens kurs.

Selskapet ble saksøkt i 2006, og i anklagen lød det at selskapet skal ha vært vel vitende om det skjulte seksuelle innholdet i «Grand Theft Auto: San Andreas».

KOSTBAR SEX

Nå har Take-Two Interactive gått med på å betale over 20 millioner dollar, hvor cirka 15 millioner vil bli betalt av forsikringer og resten kommer direkte fra lommen til Take-Two.

- Vi er fornøyd med å ha kommet til et forlik, noe som representerer enda et viktig steg videre for selskapet, sa styreformann i Take-Two, Strauss Zelnik, i en pressemelding.

Hot Coffee, det skjulte sexspillet i «Grand Theft Auto: San Andreas», ble oppdaget av en hacker i juli 2005, hvor han etterpå slapp en oppdatering på nettet som åpner minispillet.

I 2009 gikk spillet inn i Guinness Rekordbok som verdens mest solgte spill på PlayStation 2.

Tittelen solgte 17.33 millioner eksemplarer på PS2 alene, mens det totale salget skal ha nådd 21.5 millioner på alle formater samlet.

Serien skapte også reaksjoner i Norge. I 2002 ønsket daværende barne- og familieminister Laila Dåvøy å forby «Grand Theft Auto 3».

Forbrukerrådet og Kulturdepartementet valgte da å politianmelde spillet med grunnlag i «utilbørlig bruk av grove voldsskildringer».

Resultatet ble bare en tydeligere aldersmerking på coveret.

«Grand Theft Auto: San Andreas» ble utviklet av det Take-Two-eide spillselskapet Rockstar Games og ble sluppet til PlayStation 2 i 2004, men også til Xbox og PC i 2005.

Se video fra den omtalte Hot Coffee-sekvensen her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3