Gjenoppliver legendarisk rollespillstudio

«Fallout»-utvikleren vekkes fra de døde.

23. august 2012 10:34

(PressFire.no): Black Isle Studios et av tidenes mest anerkjente rollespillstudio. Undergrenen av storselskapet Interplay utga blant annet klassikere som de to opprinnelige «Fallout» og «Planescape Torment».

I 1998 sprakk en del av selskapet etter uenigheter, og avhopperne endte opp med å stifte Troika Games («Arcanum», «Vampire The Masquerade: Bloodlines»). Senere forsvant mye av restene til Obsidian Games («Fallout: New Vegas»), som jobber med «South Park: The Stick of Truth».

Kjernen i selskapet har altså forsvunnet til andre beiter, men det hindrer ikke Interplay fra å gjennopplive det klassiske studioet - ni år etter sin undergang.

- Utrolig potensial

- Black Isle Studios vender tilbake, og inviterer bransjens fremste talenter til å komme om bord for å lage nye, gedigne og innovative rollespill basert på Interplays kritikerroste lisenser, sier Interplay-direktør Herve Caen ifølge Shacknews.

Han fortsetter:

- Jeg ser et utrolig suksesspotensial når man vurderer vår unike posisjon, fornyet interesse for lisensene våre og utbredelsen til nett- og mobilplattformer. 

Black Isle var blant annet involvert i utgivelsen av den hyllede «Baldur’s Gate»-serien, som gjenutgis i oppusset form i år. 

Skaperen Chris Avellone har også snakket om å lage en åndelig oppfølger til «Planescape Torment», til stor jubel. Det kan ha inspirert Caen-brødrene til å vekke lisensen fra de døde.

- Som å samle bandet igjen

Nye Black Isle har foreløpig ikke lansert noen planer for utviklingen fremover, og nektet å kommentere da Shacknews spurte om de vurderte «Planescape Torment 2» eller «Icewind Dale 3».

Rettighetene til «Baldur’s Gate» tilhører nå Atari, og «Fallout»-merkevaren er som kjent hos Bethesda, så det blir sannsynligvis ingen direkte oppfølgere til disse spillene fra Interplay.

Mange av Black Isles største suksesser benytter lisenser fra «Dungeons & Dragons»-systemet, som tilhører Wizards of The Coast, og det er ikke kjent om de fortsatt har deres velsignelse til å utvikle spill i universer som Forgotten Realms, hvor «Icewind Dale» finner sted.

Den tidligere løypa med lisenser sa Interplay fra seg til Atari i et oppgjør for fire år siden

Lunken mottakelse

Det faktumet rammer likevel ikke optimismen hos Interplay-direktøren:

- Det føles virkelig som om vi har samlet det gamle bandet igjen, idet vi ser muligheter vi ikke hadde tidligere, erklærer Herv Caen. 

Samtidig brukte den tidligere Interplay-sjefen Brian Fargo, som for øyeblikket lager «Wasteland 2» med «Planescape Torment»-skaperen Chris Avellone, anledningen til å komme med en indirekte spark på Twitter.

- Et spillselskap er kun så bra som utviklerne sine, hintet han.

Avellone var noe mer diplomatisk på sin profil.

-  Jeg aner ingenting om Black Isle-annonseringen. Den involverer ikke meg, eller Obsidian ... eller, vel, noen jeg kjenner skrev han på mikrobloggingsnettstedet, og avsluttet med en blunkesmiley.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3