Legendarisk rollespill kan få oppfølger

«Planescape Torment»-skaperen leker med tanken.

25. juli 2012 12:17

(PressFire.no): I disse dager er Chris Avellone mest kjent for sitt arbeid på «Fallout: New Vegas» og «Alpha Protocol», men rollespilldesigneren har en lang karriere å se tilbake på.

I manges øyne er hans magnum opus det teksttunge og legendariske rollespillet «Planescape Torment» fra 1999. Her styrte man eviglevende «The Nameless One», som er på jakt etter den tapte hukommelsen sin.

Utviklerne Black Isle Studios ble lagt ned i 2003, og det har sett mørkt ut for en oppfølger siden da. Men Avellone virker å være åpen for tanken.

- Ja! Jeg er veldig fristet! svarte han da Gamesindustry spurte om en Kickstarter-kampanje kunne vært aktuelt. 

Vil gjøre som «Fallout»

Originalspillet bygger rundt «Planescape»-kampanjen i rollespilluniverset Advanced Dungeons & Dragons, og benytter blant annet samme spillmotor som «Baldur’s Gate»-spillene.

Selv om den opprinnelige oppskriften sjarmerte kritikerne, skal designeren ha et ønske om å gå bort fra det gamle rammeverket.

- Jeg tror at om du lagde spillet med noen av konseptene fra «Planescape», som de metafysiske idéene og reiser mellom ulike «plan», uten å bruke Dungeons & Dragons-mekanikker, hadde det blitt et mye bedre spill, innrømmer han overfor nettstedet.

Han sammenligner behandlingen med to spill han har et veldig nært forhold til.

- Det er nok bedre å se om man kan gjøre det samme som «Fallout», da det ble den åndelige oppfølgeren til «Wasteland», forklarer stjernedesigneren, som også var en av sjefene for utviklingen av «Fallout 2».

 

Jobber på drømmeprosjekt

Avellone er i disse dager hos inXile for å jobbe på «Wasteland 2», oppfølgeren til et av hans favorittspill gjennom tidene. Han er egentlig ansatt av Obsidian Entertainment, men leies ut for å jobbe på drømmeprosjektet.

- Han betaler Obsidian for tiden min, selv om jeg hadde gjort det gratis, sier han med en referanse til Brian Fargo, som står bak Kickstarter-suksessen.

Det første bildet fra prosjektet ble sluppet tidligere denne uka, og likhetene med de første «Fallout»-spillene er tydelige. 

Vi får neppe noen annonsering av et eventuelt «Planescape Torment 2» før «Wasteland 2» er ferdig - måldatoen er oktober neste år. Men det er godt mulig at Overhaul Games lager en oppusset versjon av originalen, slik de gjør med «Baldur’s Gate»-spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3