Slik ser «Wasteland 2» ut

Kickstarter-suksessen begynner å ta form.

23. juli 2012 10:17

(PressFire.no): Spilldugnadene på Kickstarter ble en gedigen snakkis i vår, etter at flere store prosjekter sprengte målsummene sine. Blant annet Brian Fargo og hans inXile Entertainment

De jobber med en oppfølger til det postapokalyptiske rollespillet «Wasteland», og har som målsetning å kunne utgi det i løpet av oktober neste år.

I helgen delte utviklerne det første bildet fra spillet, som burde gi en god pekepinn på hvordan det grafiske uttrykket ender opp.

I tidligste laget

- Som regel ønsker vi å finpusse hvert element før vi viser spillet, og det å slippe et skjermbilde så tidlig i prosessen er helt nytt for meg, skriver sjefen selv, Brian Fargo, i et blogginnlegg.

Et av grunnpremissene for Kickstarter-kampanjer har vært at spillerne selv skal kunne delta i den løpende utformingen av produkter, og det har endret spillskaperens syn på utviklingen.

-  Basert på innspill og ønsket om tilbakemeldinger har vi likevel valgt å vise spillets foreløpige utseende.

Den isometriske ødemarka skildres av den populære spillmotoren Unity, og skal blant annet kunne zoomes ut adskillig mer ifølge skaperne. De hevder også at bildet mangler partikkeleffekter og postprosessering for et enda smidigere ytre.

Ikke bare ørken

Det rykende ferske skjermbildet viser et temmelig typisk ørkenlandskap for sjangeren, noe grafisk sjef Vanoteghem forklarer med at starten av spillet skjer i den knusktørre staten Arizona. 

De skal likevel variere kulissene etter hvert som man gjør fremgang, fra de isdekte fjelltoppene i samme stat til Los Angeles' kyststrøk. Med forbehold om at spillet tross alt heter «Wasteland».

- Vi skal snekre videre på stilen og utseendet, og håper at dere setter pris på utviklingen etter hvert som vi blir mer komfortable med Unity og teknologien vi har til disposisjon, skriver Vanoteghem.

Den foreløpige fasaden kan minne om svenskutviklede «Krater», som også er et postapokalyptisk (action)rollespill. Men det er satt til et fiktivt Sverige.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3