«Baldur's Gate» kommer på iPad

Den oppussede versjonen blir touch-vennlig.

23. mars 2012 12:16

(PressFire.no): Vi skrev tidligere om oppussingsprosjektet «Baldur’s Gate» og «Baldur’s Gate II» har blitt. De to spillene blir rullet sammen i en ny utgave kalt «Baldur’s Gate: Enhanced Edition».

Dette er et samarbeid mellom Atari, Wizards of the Coast og Overhaul Games. Sistnevnte består av utviklere som jobbet med spillserien under BioWare.

- Nå skal vi tilbake til å jobbe på spillene vi elsker. I åresvis har vi ønsket å fortsette reisen med «Baldur’s Gate», og etter månedsvis med forhandling kan vi nå gjøre det, skriver de på nettsiden sin.

Det viser seg nå at spillet kommer på iPad. Dette er hele sulamitten, inkludert «Tales of the Sword Coast»-tilleggspakken.

De som heller vil spille det på PC kan ta livet helt med ro – spillet kommer samtidig også der.

IGN har klådd litt på iPad-versjonen, og sier det ikke fantes noen tekniske rusk i maskineriet. Spillet funker etter sigende helt okay på nettbrettet, men det er fortsatt litt arbeid som må til for at det blir perfekt.

Utvikler Overhaul Games har lovt oss at alle versjonene av spillet vil inkludere noen helt nye historiebiter, flere quester og en ny person du kan ha med på laget.

Da IGN testet spillet var det fortsatt bare PC-grensesnittet som kjørte på iPaden. Dette gjorde det visstnok litt vanskelig å treffe de minste av knappene i spillet, men utviklerne sier det skal komme et litt mer touch-vennlig grensesnitt.

Du sveiper over skjermen for å flytte kameraet, mens en egen knapp låser skjermen slik at du kan dra fingeren over skjermen for å velge flere fiender under kamp.

«Baldur’s Gate: Enhanced Edition» kommer til iPad og PC i sommer en gang. Excite!
 


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3