«Gears of War 3» i april 2011

Et tredje Gears of War er langt på vei offisielt bekreftet fra Microsoft, etter at en lekkasje på Xbox LIVE ved en feiltagelse gikk ut i går.

9. april 2010 15:46

Et tredje Gears of War-spill er på vei. Spekulasjoner, lekkasjer og rykter har florert den siste tiden, men nå er annonseringen avslørt av Microsoft selv. Dette skjedde da et bilde med «Gears of War 3»-tema havnet på Xbox 360 i går.

Foruten en logo med spilltittelen, står det oppført et lanseringsvindu: April 2011.

Dette stemmer bra overens med noen av Gears of War-ryktene som anslo at Microsoft ville vente med denne tittelen til neste år – for å vie andre prestisjefull spill og Project Natal nok oppmerksomhet på tampen av 2010.

Lekkasjen på Xbox LIVE, som blant annet spillbloggen Kotaku fikk med seg, har sannsynligvis skjedd ved en kommunikasjonssvikt internt.

Les også: Vår anmeldelse av «Gears of War 2».
Les også: Rykter om
«Shadow Complex»

-oppfølger fra Chair og Epic.

YTTERLIGERE ETT ÅRS VENTING

Spillskaperen Cliff Bleszinski har nemlig meldt sin ankomst på talkshowet til Jimmy Fallon, der han var forventet å si noe om sitt neste prosjekt.

Opprinnelig skulle Bleszinski vært på skjermen i går, men han måtte i siste liten utsette sin opptreden hos Jimmy Fallon til mandag 12. april.

Glemte noen å gi beskjed om den nye Fallon-datoen, Microsoft? Grafikken og budskapet om at «Gears of War 3» offisielt er annonsert er uansett nå røpet på Xbox LIVE.

Omtrent samtidig har det britiske spillmagasinet Edge formidlet noen rykter rundt hva som blir nytt i dette spillet. Edge hevder at det kommer til å bli et langt mer variert spillmiljø enn det vi har sett i det to første Gears of War-spillene, og nevner både undersjøiske elementer og jungel som stikkord.

Les også: Jimmy Fallon versus Tiger Woods.
Les også: Talkshowkongenes E3-dekning.

Dessuten kan du forvente flere utfordringer fra fiendene i spillet, de såkalte Locust. I «Gears of War 3» vil disse ha fått nye egenskaper og er ustyrt med tentakler.

Dette, sammen med ny våpenteknologi som åpner opp for krigføring under bakkenivå, skaper en ny, interessant dynamikk i forhold til hvordan du kan angripe Locust – og ikke minst; hvordan du skal forsvare deg. Du er ikke like trygg i dekning, skriver Edge. Dessuten får Delta Squad nye, mekaniske drakter som både beskytter og kan brukes offensivt. Alle disse nyhetene vil inkluderes både i en- og flerspiller, skriver spillbladet.

Under GDC demonstrerte Epic, som både lager Gears of War-spillene men også utvikler Unreal-spillmotoren, den nye teknologien som finns under panseres på Unreal Engine 3. Flere spekulerte i at bildene og videoene som lekket ut fra disse demonstrasjonene kanskje inneholder grafikk tiltenkt et «Gears of War 3». Epic-toppene gikk etterpå ut og forskutterte at et nytt spill fra selskapet ville havne på E3 denne sommeren, uten å ville bekrefte at det dreier seg om «Gears of War 3».

Microsoft har så langt unnlatt å kommentere saken. Cliff Bleszinski, eller Cliffy B som han tidligere insisterte på å bli kalt, har så langt ikke avlyst sin planlagte visitt hos Jimmy Fallon førstkommende mandag, så forvent flere spenstige nyheter de neste dagene.


Se en av disse Unreal-videoene fra GDC 2010 her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3