- Fuck you!

Klar beskjed til kritikerne av «The Beatles: Rock Band». Nå skal du læres opp til å bli en ekte musiker i «Rock Band 3».

17. juni 2010 22:24

LOS ANGELES (PressFire.no): På et lukket område av årets E3-spillmesse, demonstrerte Harmonix neste generasjon av musikkspill: «Rock Band 3». Etter at et fulltallig band med seks av utviklerne hadde spilt Huey Lewis and the News-slageren «The Power of Love», tok pressetalsmann John Drake (bildet) fra Harmonix mikrofonen og slengte ut de stygge glosene som du ser i overskriften av denne artikkelen. Grunnen er at han føler folk var for slemme med fjorårets «The Beatles: Rock Band».

Som kjent fra før vil «Rock Band 3» nå inkludere et keyboard, som PressFire tidligere har skrevet om, og i tillegg vil norske Ida Maria være representert på låtlisten.

Men Drake forteller også at «Rock Band 3» blir det mest komplette musikkspillet noensinne. Ikke bare får spillet helt nye instrumenter, men er også kompatibelt med låter fra «Rock Band» og «Rock Band 2», noe som betyr at musikkbiblioteket til slutt vil romme over svimlende 2000 låter. I tillegg finnes det noe som heter Rock Band Network, en tjeneste Harmonix annonserte i fjor. Dette er ytterligere en kilde til musikk i spillform, der uetablerte band og musikere har mulighet til å skape og dele - og kanskje også tjene en slant?

Les flere nyheter fra E3 2010 her.For å ha oversikt over alle disse låtene, demonstrerte Drake et helt nytt filtersystem som gjør det mulig å finne frem i det omfattende biblioteket. Der kan du sortere etter mange parametre, men også rangere låtene eller velge blant favoritter. Det blir også mulig å lage egne lister med låter som kan deles med venner og kjente.

SLAKTER BEATLES-KRITIKERNE

Harmonix fortalte også at de har forbedret måten å starte et spill på, hvor det nå blir mulig å bare hoppe inn og ut av spill som det passer deg.

Som Drake så fargerikt forteller oss, er det slutt på at irriterende idioter, som på død og liv skal slå en «trommesolo» i menyen, roter til hele prosessen rundt det å velge en sang.

Men det mest spennende med spillet er de svært omfattende mulighetene innen instrumenter. For spillet vil støtte midi-interface, noe som vil si at du kan bruke ekte keyboard og digitale trommer til dette spillet.

Her ser du låtlisten som er bekreftet så langt til «Rock Band 3».John Drake demonstrerer også hvordan keyboardet har to oktaver og at tonene du spiller alltid vil være en del av den faktiske tonen som er representert i musikken.

SPILLER PÅ FLERE STRENGER

Når du spiller på en enkel vanskelighetsgrad vil kanskje en tangent fra en akkord brukes, men senere vil du spille mer eller mindre hele akkorder som faktisk stemmer med musikken. Du skal rett og slett føle at musikken er mer autentisk når du finner akkordene i det neste Rock Band.

Nytt er også muligheten for å spille det de kaller for PRO – og det er her «Rock Band 3» virkelig begynner å ligne en revolusjon.

For det vil nå komme gitarer med ekte strenger. Det vil si at du kan spille spillet med en fullblods gitar. I demonstrasjonen hadde de koblet gitaren både til spillet, men også til en ekte gitarforsterker, og det var fullt mulig å spille begge deler samtidig. Du kunne høre tonene fra både spillet og gitarforsterkeren.

For å demonstrere hvor effektivt det fungerer i praksis, spilte gitaristen fra Harmonix en White Stripes-låt med ekte akkorder med kun gitarforsterker, før han skrudde over til spillet. I den sammenhengen brukte John Drake anledningen til å fortelle at dette er spillet for alle, det finnes en vanskelighetsgrad for hvem som helst.

- Til dere som kritiserte oss for at «The Beatles: Rock Band» ble for lett – FUCK YOU!, sa Drake med en humoristisk, men samtidig ektefølt tone.Den nye PRO-delen vil kunne tilfredsstille de som virkelig er ute etter følelsen av å spille på ordentlig, for nå blir skillet mellom de ekte instrumentene og leketøy betydelig mindre.
Interessen for musikkspill er kanskje synkende, men Harmonix viser nå nok en gang at de legger hele sjelen sin i sine prosjekter.

«Rock Band 3» lanseres denne høsten til Xbox 360, PlayStation 3, Wii samt en egen versjon til Nintendo DS.

Se E3-traileren fra «Rock Band 3»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3