Ida Maria i «Rock Band 3»

Harmonix synger ut om sitt neste musikkspill.

10. juni 2010 11:47

Det neste «Rock Band 3» har fått en tung bør å bære, for flere bransjeeksperter og analytikere har allerede vendt musikkspillsjangeren tommelen ned – men gitt Harmonix sjansen til å overbevise med sitt neste Rock Band.

Dette er tross alt utviklerne som har ledet hele denne spillsjangeren fra starten av med de første Guitar Hero-spillene. Før det lagde de «Frequency» (2001) og «Amplitude» (2003) som var rytmiske puzzle-spill og en forløper til musikkspillene vi kjenner fra i dag.

Til det tredje fullverdige spillet i Rock Band-serien kan vi forvente oss flere nyvinninger – pluss en jente fra Nesna.

Blant sangene som USA Today har lekket ut, finner vi nemlig Ida Marias «Oh My God» i selskap med band som Them Crooked Vultures, Phoenix, The White Stripes, Jane’s Addiction, The Cure og The Doors. Spillet vil inneholde over 80 låter når det lanseres i løpet av høsten.

Se den foreløpige låtlisten til «Rock Band 3» her.

NB! Nederst i saken ser du videoen der utviklerne presenterer spillet i detalj. 

SYNTH HERO

Spillsiden Giant Bomb har snust opp en video fra USA Today der utviklerne avslører detaljene fra det forestående Rock Band-spillet.

Det blir også antydet i saken at det vil drysse mer informasjon rundt «Rock Band 3» i løpet av bare få timer.

Som vi tidligere har fått nyss om blir det introdusert et keyboard i instrumentparken. Harmonix forteller at man også har inkludert en ny ekspertmodus som skal gi deg ytterligere utfordringer.

- I «Rock Band 3» har vi gjort spillmekaniske forbedringer til instrumentene som folk allerede har, i tillegg har vi lagt til en Rock Band Pro-opplevelse, sier Sylvain Dubrofsky i Harmonix.

Du trenger ikke bytte ut plastinstrumentene du allerede måtte ha liggende. Keyboardet er det eneste tilskuddet til spillet om du vil nyte «Rock Band 3» i all sin prakt og med full bandbesetning. Kotaku skriver at du i tillegg kan velge å oppgradere gitarene med to nye modeller som faktisk inkluderer strenger. Disse instrumentene er designet for å akkompagnere Pro-modusen.

I tillegg har Harmonix lyttet på tilbakemeldinger fra spillerne og introduserer nye moduser. En av disse er kalt Overshell. Her kan du og vennene dine droppe inn og ut av spillet om telefonen ringer eller naturen kaller.

Selskapet kan dermed på fleksibelt vis fortsette musiseringen. Overshell er bakt inn i alle spillets moduser, forteller Hamonix.

Dette er en funksjon som «Guitar Hero 5» introduserte først i fjor høst.

De fleste hadde på forhånd trodd at «Rock Band 3» ville introdusere en rekke nye instrumenter. Etter at sønnen til George Harrison begynte å sladre om dette spillet og skrøt av at det ville gjøre gamere til ekte musikere, ble de mistankene forsterket.

Utvikleren sier i videointervjuet med USA Today at de rett og slett har for stor respekt overfor kunder som har handlet et utall plastinstrumenter og i tillegg investert i nedlastbare låter til at de vil tvinge folk til å oppgradere instrumentparken enda en gang.

Karrieremodusen i spillet vil bli fokusert rundt en lang reise med bandet ditt, der du i tillegg vil få mulighet til å utforme utseendet til din spillfigur på mer detaljert vis. Det er dessuten lagt vekt på å gi deg mange ulike former for belønninger underveis for å motivere deg til å bli en bedre musiker.

«Rock Band 3» er ventet i løpet av høsten, og utvikles til PS3, Xbox 360, Wii samt DS.

Se videoen (fra USA Today):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3