Rock Band Network åpner i dag

Harmonix sparker i gang tjenesten som vil åpne for at også usignerte band og artister kan få profilert seg sammen med de mer etablerte.

19. januar 2010 14:52

Rock Band Network ble annonsert i sommer men siden har det vært relativt stille. Inntil nå, når Wall Street Journal først lekket planene om en snarlig lansering.

Harmonix, utviklerne bak de populære musikkspillene, har senere bekreftet at en åpen beta sparkes i gang i dag på Xbox 360. Utvalgte, godkjente sanger som brukerne lager vil senere bli tilgjengelig også på PlayStation 3.

Les også: Vi møtte Rock Band-utviklerne på E3.
Les også: Harmonix bremser Rock Band 3-rykter.

Microsoft har vært partner underveis i utviklingen av Rock Band Network. Tjenesten er basert på XNA Creators Club-verktøyet, i tillegg til et eget program utviklet av Harmonix kalt REAPER.

Harmonix har uttalt at de håper å kunne tilby noen brukerskapte sanger også til Nintendo Wii i fremtiden. Men det er kun Xbox 360-eiere som i første omgang kan slippe løs skapergleden, og for det må du betale en årsavgift på 99 dollar (ifølge Harmonix-nettsidene).

I tillegg bør du inneha en viss teknisk innsikt om du har planer om å profilere musikken din gjennom denne distribusjonskanalen. Et passende spørsmål er om alt dette ekskluderer den virkelige demoscenen, og i stedet overlater til mer etablerte aktører å profilere musikken sin?

RBN ÅPNER FOR TREDJEPARTSAKTØRER

Kort fortalt gir Rock Band Network deg tilgang til verktøyene du trenger for å legge ut hvilken som helst sang for salg, der andre kan handle og spille dine kreasjoner.

Harmonix har lovt å støtte og promotore de beste bidragene tungt i fremtiden.

Prisene på disse ferdige låtene i salg vil variere fra 0.99 til 2.99 dollar, der låtens opphavsmann (eller -kvinne) vil sitte igjen med 30% av inntektene.

Det er ventet at lista ligger ganske høyt for faktisk å få konvertert en låt til å bli spillbar i Rock Band, noe som selvsagt i tur åpner for at grupper av «eksperter» kan finne seg et levebrød av å gjenskap håpefulle bands sanger.

Les også: Vår anmeldelse av «The Beatles: Rock Band».
Les også: Vår anmeldelse av «Rock Band: Unplugged».

Det har begynt å dukke opp flere tredjepartsselskaper som tar seg godt betalt for å konvertere sanger ved hjelp av disse nye verktøyene.

Wall Street Journal skriver at selskap som Tune Core Inc. tar 999 dollar for å lage en sang klar til Rock Band, i overkant av 5500 kroner, mens andre - som Rhythm Authors LLC og RockGamer Studios - tar 500 dollar per minutt med musikk (2800 kroner etter dagens kurs).

Harmonix har gjennom utviklingen og den lukkede betatesten som startet sist september, brukt kompetanse fra ScoreHero- og CustomHero-felleskapene, grupper som har gjort seg bemerkede gjennom å modifisere låter fra Rock Band-spillene.

Det er ikke bare demoband som vil benytte seg av denne nye teknologien, for plateselskapet Sub Pop har allerede annonsert at de vil tilby låter fra 25 av sine artister, inklusive The Shins, Mudhoney og tidlige Nirvana-låter.

I tillegg er det ventet at flere artister og plateselskap vil lansere sanger basert på denne nye plattformen. Blant dem etablerte navn som Evanescence og Creed.

- Dagens oppdatering markerer starten av den åpne betaen. Gjennom de seneste månedene har jeg blitt imponert av deres deltagelse og støtte, uttaler en representat for Hamonix samtidig som han bekreftet at betaen starter på Xbox 360 i dag.

Som resultat av dette går Rock Band-nettsidene ned noen timer i dag før tjenesten starter. For å lage sanger til Rock Band Network er du nødt til å logge deg på denne nettsiden og åpne en brukerkonto, i tillegg til å sikre deg tilgang til XNA Creators Club på Xbox 360 og REAPER-programmet.

Se videodemonstrasjon av Rock Band Network:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3