Forbered deg på skred av «Titanfall»-videoer på YouTube

Xbox får støtte for direkte opplastning.

8. april 2014 09:39

(PressFire.no): Det er ikke et ukjent faktum at det er populært å dele spillvideoer fra konsoller til diverse tjenester. Både PlayStation 4 og Xbox One har innebygde funksjoner for dette, der du kan ta opp korte klipp, redigere dem ned, og laste opp. 

PlayStation 4 lar deg først og fremst dele videoene til Facebook, mens Xbox One deler opptakene dine internt på Xbox Live, eller lagrer dem på nettsky-tjenesten OneDrive. 

Nå får imidlertid Xbox One én ekstra mulighet - fra og med i dag kan man laste opp skrytevideoene dine rett til YouTube

Det fungerer slik at den dedikerte YouTube-appen på Xbox One får en oppdatering som aktiverer direkte opplastning. Du knytter appen til kontoen din, og kan deretter laste opp klippene dine rett opp. 

Dette var for så vidt mulig før også, på en klønete måte - man kunne få klippene lagret på OneDrive over til YouTube ved å laste dem ned til en PC. Nå slipper man mellomleddet. 

Microsoft har vært særdeles effektive de siste månedene når det gjelder å legge til flere funksjoner på Xbox One, med jevnlige programvareoppdateringer. Flere er på vei, med blant annet støtte for vennevarslinger, ekstern lagring og lignende. 

I Sony-leiren har de ikke vært like effektive. Den første store PS4-oppdateringen er fremdeles på vei, og denne lover støtte for lokal lagring av videoklipp og skjermbilder samt bedre støtte for eksterne opptaksbokser.  

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3