Nå er Xbox One en bedre konsoll

Den andre store oppdateringen rulles ut nå. Hva er nytt?

5. mars 2014 11:33

(PressFire.no): Ved lansering ble det rettet en god del klager mot Xbox One når det gjaldt manglende funksjoner i menysystemet, gjerne funksjoner som den forrige konsollen til Microsoft, Xbox 360, hadde hatt i mange år.

Det er naturligvis ikke bare enkelt å flytte et helt OS fra en konsoll til en annen, og operativsystemet til Xbox One ble utviklet helt fra grunnen av.

Microsoft har hele tiden sagt at de hører på klagene, og selskapet har vært raske med å fikse feilene og legge til manglende funksjoner.

Tidligere i februar kom den første store oppdateringen som la til flere grunnleggende muligheter, som det å kunne se hvor mye batteri som er igjen på kontrolleren, hvor mye plass som er brukt på harddisken, støtte for USB-tastaturer, forbedringer til vennelisten, enklere sletting av innhold, forbedringer til hastigheten og ytelsen av menysystemet, Blu ray-avspillingen og mer.

Fortsetter å forbedre

I dag ruller Microsoft ut den andre store fiksen, og denne har enda mer omfattende nyheter.

Mange av disse er relatert til flerspilleropplevelsen. Vennelisten er nå enklere tilgjengelig og mer synlig på konsollens hovedskjerm.

«Party chat», som lar deg snakke med en gruppe venner, er normalt aktivert, og du skal kunne chatte med den samme vennegruppen uansett hva du gjør eller hva du spiller.

Videre kan man nå invitere venner direkte fra spillene og se en liste over alle de nylig møtte spillerne. Det er også mange mindre justeringer til vennelisten som gjør opplevelsen mer brukervennlig.

Konsollen får nå også støtte for 5.1-lyd over optisk utgang og Dolby Digital surroundlyd over HDMI. Det legges til støtte for 50 Hz i TV-applikasjonen, noe som skal eliminere flimring en del europeiske brukere skal ha opplevd når de så på TV gjennom Xbox One.

NB! Konsollen er ikke offisielt lansert her til lands, gjennom Microsoft Norges egne kanaler. Et offisielt slipp er ventet «senere i år».

Klart for storspill

Det er mer: Mindre fikser lar deg ha mer kontroll over justeringen av lydnivå med stemmekommandoer, mer omfattende Smart Glass-støtte, støtte for nytt tilbehør som headsett og fjernkontroll, forbedringer til nettleseren og enklere oppsett av lydplanker.

Neste uke, den 11. mars, kommer det også en oppdatering til den separate Twitch-applikasjonen, som skal aktivere støtte for streaming av spill over det populære nettverket.

Twitch skal være mer integrert, ha bedre funksjoner og bedre bildekvalitet enn PS4-varianten.

Microsoft legger ikke skjul på at alle disse forbedringene gjøres i forkant av lanseringen av storspillet «Titanfall», som er flerspillerfokusert og som slippes neste uke.

Her kan du se en videogjennomgang av oppdateringen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3