Dette misliker brukerne med Xbox One så langt

– Blir bedre, lover Microsoft.

4. desember 2013 11:04

(PressFire.no): Til tross for en blytung start der de måtte gi opp flere vesentlige funksjoner etter kritikk fra miljøet, har Xbox One-lanseringen så langt vært en braksuksess for Microsoft.

I et nytt innlegg på Xbox Wire slår den amerikanske giganten fast at deres nye konsoll nyter en etterspørsel de aldri har sett maken til.

Alle er derimot ikke like fornøyd med den nybakte maskinen, som ikke utgis i Norge før en gang i starten av 2014.

En flittig bruker har begynt å bygge Xbox Feedback, en liste over mangler ved Xbox One-maskinen, basert på tilbakemeldinger fra nettsamfunnet Reddit og andre sider.

Utfyllende liste

Kritikken er inndelt i ulike kategorier som maskinvare, håndkontrolleren og Kinect-kontrolleren.

Alle forespørslene har kildehenvisninger, så Microsoft og andre  kan se hvor de stammer fra.

– Enklere eller bedre grensesnitt for vennelista, achievements, beskjeder og gruppesamtaler mens du er i et spill. Flere har bedt om en guide lignende den på Xbox 360, er et av de mest populære ønskene i nettstedets Reddit-tråd

Andre vil se hvor mye batteri håndkontrolleren har igjen, kunne logge inn automatisk uten at Kinect-kameraet er tilkoblet eller ha mulighet til å sjekke hvor mye lagringsplass de har igjen.

Sistnevnte var et problem som ble belyst allerede før utgivelsen. Microsoft forklarer fraværet av et slikt valg med at de vil gjøre filbehandling så enkelt og intuitivt som mulig.

Microsoft lytter

Brukertilbakemeldingene faller på ingen måte for døve ører. Larry «Major Nelson» Hryb, en av Microsofts viktigste talspersoner for Xbox-maskinene, anerkjente dem nesten umiddelbart.

– Jeg har allerede gjort det, svarte Hryb på en Reddit-brukers forespørsel om å videreformidle dette til de relevante utviklerne for over en uke siden.

I en annen diskusjon om mangler i gruppesystemet og fraværet av en Guide-funksjon, lover Xbox-majoren at de er på saken.

– Jeg hadde et møte om mye av dette tidligere i dag, og kan si at det vil bli bedre. Jeg kan ikke love en tidsramme, men vi er klare over problemet, slo Major Nelson fast i går

Ballet er åpnet

Selv om Microsoft ikke utgir sitt nye flaggskip i Norge før neste år, har vi og en del andre nordmenn allerede fått tak i maskiner.

Du kan allerede lese vårt førsteinntrykk av Xbox One-maskinen og anmeldelser av storspill som «Ryse: Son of Rome» og «Forza Motorsport 5».

I de kommende dagene, ukene og månedene vil vi også ta en titt på resten av maskinens lanseringsutgivelser, programvareoppdateringer og generelle endringer.

Hele listen av innvendinger mot dagens Xbox One kan du lese hos Xbox Feedback.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3