Xbox One vil ikke la deg se hvor mye lagringsplass du har igjen

– Designet for å automatisere all lagring.

21. november 2013 11:21

(PressFire.no): Xbox One er tungt viklet inn i nettskyen, et faktum som blant annet skal garantere alle spill dedikerte servere og automatisk fjernlagring.

Hemmeligheten skal være den massive dataparken Azure, som også loves å foreta kalkuleringer for å forbedre opplevelsen i mastodontene «Forza 5» og «Titanfall».

Den tar også på seg ansvaret med å holde orden i alle lagringsfilene og innstillingene dine. Konsekvensen er blant annet at du ikke får se en oversikt over alle de lagrede filene, eller hvor mye plass du har igjen. Game Informer melder det.

Automatisk synkronisering

–  Ved å håndtere lagringen smart, kan Xbox One sørge for at alle spiller, nyter og deler underholdningen sin i stedet for å bekymre seg over begrensninger, skriver Microsoft ifølge nettstedet.

Alle lagringsfilene, kontoene og brukerinnstillingene dine skal automatisk lempes opp i skyen så de er umiddelbart tilgjengelige på andre maskiner også.

Nedlastede og installerte filer må nødvendigvis lagres lokalt på den medfølgende store harddisken. De kan visst ikke detaljstyres, og avinstalleres heller med en spesiell knapp.

– I utgangspunktet virker dette ganske harmløst, men hvordan kopierer du lagringsfiler uten aktiv filbehandling? «Arkham Origins» er kjent for å ødelegge lagringsfiler og strande folk i hjelpesløse situasjoner, så jeg bestemte meg for å kopiere lagringsfila med et par timers mellomrom. Går ikke det lenger? er et problem som vekkes av en Game Informer-leser.

Lokalt fallnett

Det blir ikke besvart i første omgang. Microsoft forklarer derimot hva som skjer om du skulle miste tilgang til nettet når fjernlagring spiller en så sentral rolle.

– Alt det som lagres lokalt er bare en cache som lar deg spille uten nettkobling, spore Achievement-framgang og mer. Når du får tilgang igjen, synkroniseres det med skyen. 

– Om du forblir tilkoblet skyen, vil dette innholdet løpende gjøres tilgjengelig på nettet så du kan ta opp spillingen fra hvilken som helst Xbox One-maskin.

Boksen kommer med en 500 gigabyte stor harddisk som garantert blir viktig nå når digital distribusjon og nedlasting av store spill er desto vanligere.

Xbox One utgis i USA, Storbritannia og andre utvalge territorier i morgen. Her i Norge må vi vente til nyttår.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3