Endelig får Xbox One strømming av spill

Twitch-integrasjonen er rett rundt hjørnet.

25. februar 2014 16:02

(PressFire.no): På PlayStation 4 har man helt siden lanseringen hatt mulighet til å strømme spillingen sin til tjenestene Twitch og Ustream.

Spesielt strømmingen til Twitch er blitt en suksess – det er svært lett å sette i gang takket være en dedikert knapp på kontrolleren, og Twitch meldte i januar at tjue prosent av deres brukere kom fra PlayStation 4.

Det tok sin tid

Xbox One skulle også få Twitch-støtte ved lansering, men det ble utsatt (det finnes kun en Twitch-app på konsollen som gjør det mulig å se andres streams).

Det var lenge uavklart når Xbox One-støtten skulle slippes, men nå er det endelig bekreftet.

Det er kanskje ingen stor overraskelse at Xbox One får Twitch samtidig med utgivelsen av storspillet «Titanfall», og tjenesten skal rulles ut den 11. mars.

- Bedre enn på PS4

Ifølge Twitch selv skal integrasjonen av strømmeløsningen være mye mer omfattende enn den er i PlayStation 4.

Applikasjonen vil støtte stemmekommandoer for å starte sendinger (Kinect-kameraet kan også brukes til å vise ansiktet ditt mens du sender), og det sosiale skal være mer allsidig – man vil for eksempel kunne bli med i gruppene til de som sender, og kommunisere mer direkte med dem.

Det skal også være mulig å arkivere dine gamle sendinger.

Dessuten er Xbox One-løsningen mer åpen. På PS4 kan man bare se sendinger fra andre PS4-konsoller, mens Xbox One-appen vil gjøre det mulig å streame til alle typer enheter, og se på sendinger fra alle typer enheter.

Et poeng er at mens Twitch-applikasjonen på PlayStation 4 er utviklet av Sony, er det Twitch selv som står for Xbox One-appen. Kanskje ikke så rart den visstnok er mer omfattende når det gjelder funksjonalitet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3