Er du også lei av det plagsomme PlayStation 4-lyset?

Sony jobber med saken.

22. mars 2014 11:44

(PressFire.no): Kontrolleren til PlayStation 4 er en dramatisk forbedring sammenlignet med det forrige designet som ble brukt over tre PlayStation-generasjoner.

DualShock 4 er mer komfortabel, mer responsiv og har flere funksjoner som innebygd høyttaler og en berøringsflate. Den har også et stort lys foran som kan bytte farge avhengig av situasjonen.

Noen spillutviklere har for eksempel brukt lyset til å signalisere helsestatus – eller annen tilleggsinformasjon. Det kan også brukes til å kjenne igjen flere kontrollere av PlayStation Eye-kameraet.


Ikke alltid populært

Samtidig har mange brukere vært plaget av at lyset konstant er på så lenge kontrolleren er aktiv, at det fører til gjenskinn på tv-en og fører potensielt til dårligere batterivarighet. Det er ingen hemmelighet at DualShock 4 må lades plagsomt ofte.

Sony har hele tiden sagt at de har ingen planer om å gjøre det mulig å skru av lyset.

Nå virker det imidlertid som om de er litt på hell. Den amerikanske spilljournalisten Geoff Keighley skrev i går på Twitter at han hadde intervjuet PlayStation-sjefen Shuhei Yoshida under GDC-messeuka, og fått høre at en kommende oppdatering til PS4 vil gjøre det mulig å skru av lyset.

Det var visstnok ikke helt riktig – Yoshida selv rettet på Keighleys melding, og skrev at oppdateringen vil gjøre det mulig å skru ned lysstyrken til lyset, ikke skru det helt av. Uansett, dette er tydeligvis noe som kommer på sikt, uten at vi vet nøyaktig når.

Bedre sosiale funksjoner

Muligheten til å dimme ned kontrollerlyset er ikke det eneste PS4-eierne kan se frem til.

I en kommende programvareoppdatering vil det inkluderes mange nye funksjoner – først og fremst mer omfattende muligheter for å redigere opptak av spillingen, som deretter vil kunne lagres på en USB-enhet.

Skjermbilder vil også kunne lagres på eksterne enheter. Per i dag er det bare mulig å dele video og skjermbilder ut til Facebook og Twitter, og eventuelt lagre dem derfra.

Sprekere på Twitch

Det betyr at det vil være mye bedre støtte for å ta opp spilling via eksterne bokser. Slike løsninger lar deg ta opp mye lengre klipp og i mye bedre kvalitet.

Videre lover Sony at den populære Twitch-funksjonaliteten vil oppdateres – men det vil skje via en separat fiks. Denne vil la brukerne lagre streamene sine, samt øke videooppløsningen til 720p.

På denne måten vil Twitch-funksjonaliteten til PS4 ta igjen den overlegne løsningen til Xbox One.

Skal lage tv-serie

Det er ikke det eneste nye fra Sonys kant, denne uka ble det også bekreftet at selskapet produserer en tv-serie kalt «Powers», som handler om en detektiv som jakter på folk med superkrefter, og som vil vises på PlayStation Network.

Ifølge Wall Street Journal vil serien imidlertid være eksklusiv til USA.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3