Bedre varslinger, bedre bildekvalitet, bedre Kinect

Xbox One skal få enda flere funksjoner snart.

18. mars 2014 18:08

(PressFire.no): Microsoft har vært aktive når det gjelder oppdateringer til Xbox One.

I løpet av februar og mars rullet de ut to store oppdateringer som inneholdt betydelige forbedringer av brukergrensesnittet. Disse tok for seg alt fra å gjøre innholdet på harddisken mer oversiktlig, inkludere batteriviser for kontrolleren, via store forbedringer av venneapplikasjonen og chattemuligheter, til forbedringer i stabiliteten og ytelse.

Hyggelig nok ser det ikke ut til at oppdateringene stopper med det første, og detaljer om den neste store fiksen har akkurat blitt bekreftet.


Kan testes av spesielt inviterte

Informasjonen dukket opprinnelig opp på et lukket forum for medlemmer av et sniktitt-program, som lar utvalgte brukere teste oppdateringene før de blir allment tilgjengelige.

Noen timer senere bekreftet Microsoft oppdateringen offisielt.

Oppdateringen, som skal komme i april, skal altså først og fremst bringe tilbake varslinger når venner logger seg på Xbox Live. Dette er en vanlig funksjon på Xbox 360, og har vært dypt savnet blant Xbox One-brukere.

Venner som spiller flerspiller-spill skal også merkes i vennelisten, og man skal kunne se hvilke applikasjoner og spill vennene dine bruker mest.

Bedre bilde, bedre kontroll

Dessuten skal oppdateringen legge inn støtte for Blu ray-disker innspilt i 50 Hz, noe som har vært et problem for en del europeiske brukere. Bildekvaliteten på spillopptakene gjort gjennom Game DVR-applikasjonen skal også bli bedre.

Det kommer også forbedringer til Kinect-stemmegjenkjenning og bevegelseskontroll, samt diverse fikser for kontroll av andre enheter som TVer via Xbox One.

Oppdateringen vil rulles ut til de utvalgte testerne denne uken, og til alle Xbox One-brukerne neste måned.

Det har allerede blitt hintet om flere funksjoner i tiden fremover, blant annet støtte for eksterne harddisker.

I dag bekreftet Microsoft Norge at den offisielle lanseringen av Xbox One først skjer i september. I mellomtiden har imidlertid flere norske butikkjeder trappet opp import av konsollen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3