Er vi klare for «Halo»-overdose denne høsten?

Fire spill kan være på vei til Xbox One.

19. mai 2014 10:00

(PressFire.no): I forrige uke ble det kjent at «Halo 5», det ambisiøse nye spillet i serien som utvikles fra grunnen av for Xbox One, kommer først høsten 2015.

Spillet heter «Halo 5: Guardians», og det er fortsatt studioet 343 Industries som står for prosjektet. Mer fra dette spillet blir vist på E3-messen om tre uker.

Det har imidlertid lenge vært spekulert i at vi vil se en remake av klassiske «Halo 2» denne høsten. Siden det er ti år siden «Halo 2» ble lansert til den første Xbox-konsollen, og siden det første «Halo»-spillet fikk en veldig fin remake på Xbox 360 i 2011, er det grunner til å høre på disse ryktene.


Innrømmer det nesten selv

Til og med Microsoft-sjefer har gått så langt som å hinte at ryktene om en «Halo 2»-remake til Xbox One kan stemme, da de ble konfrontert med spekulasjonene.

Nå kan det se ut til at vi får mye mer enn bare «Halo 2».

Bloggen Engadget har nemlig fått høre fra troverdige kilder at det denne høsten kommer en såkalt «Master Chief Collection» til Xbox One, og at denne pakken vil inkludere «Halo» 1 til 4.

Meningen er å friske opp minnene til spillere forkant av utgivelsen til «Halo 5» ett år senere.
Siden pakken kun skal fokusere på Master Chief, vil den antakeligvis ikke inneholde spinoff-tittelen «Halo 3: ODST», eller «Halo: Reach», som kronologisk fant sted før de opprinnelige spillene.

Få detaljer

Det er uavklart hvem som står for utviklingen, men det var studioet Saber Interactive som tok seg av porteringen av første «Halo» til Xbox 360, og det samme studioet skal jobbe med et uannonsert Xbox One-prosjekt.

Det er også uvisst hvordan spillene vil fremstå teknisk, men remaken av første «Halo» var en veldig omfattende jobb, med betydelige forbedringer i grafikken.

Vi blir ikke overrasket om «Halo 2» får en tilsvarende oppussing til Xbox One. Et viktig spørsmål for mange er også hvordan flerspillermodusene blir håndtert.

Relansering av fire «Halo»-spill til Xbox One har allerede blitt nevnt tidligere, under den massive Xbox-lekkasjen tidligere i vinter. Stadig flere elementer nevnt den gangen viser seg til å stemme, så vi blir ikke overrasket om spillpakken blir bekreftet på E3 i juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3