- Ødelegger «Call of Duty» med sin arroganse

EA slår tilbake mot Activison-sjef Bobby Kotick.

28. september 2010 11:05

I går skrev vi om Activision-sjefen Bobby Kotick som kritiserte måten Electronic Arts håndterer sine spillutviklingsstudioer. I et intervju med spillmagasinet Edge uttalte han at studioene mister identitet etter at EA har kjøpt dem, og at de derfor ikke er attraktive for nye og talentfulle utviklere.

Nå har EA-toppen Jeff Brown tatt til motmæle. I en uttalelse til spillnettstedet IGN forteller han at Koticks meritter i selskapet er alt annet enn positive.

- Koticks forhold til studiotalenter er veldokumentert gjennom søksmål, skal Brown ha sagt, og referer til Activisions søksmål mot Infinity Ward-utviklerne og Tim Schafers Double Fine, vedrørende «Brütal Legend».

- Selskapet hans er basert på tre spillmerkevarer – den ene er en utrolig verden han aldri har hatt noe med å gjøre, en er i kraftig nedgang, og en er i ferd med å bli ødelagt som følge av Koticks arroganse, sier Brown til IGN.

ACTIVISIONS ARVESØLV

Det første spillet Brown henviser til er det ekstremt populære «World of Warcraft» fra Blizzard. Activision ble slått sammen med Vivendi Games i 2007, hvor det respekterte spillstudioet Blizzard Entertainment fulgte med på lasset. 

Det andre spillet er «Guitar Hero»-serien, som Activision sikret seg gjennom et kjøp av Red Octane. Bobby Kotick har i ettertid uttalt at han angrer på at han ikke også tok en prat med selve utviklerne bak «Guitar Hero»-spillene, Harmonix.

Etter at Activision sikret seg rettighetene til merkenavnet «Guitar Hero», har musikkspillutviklerne Harmonix startet sin egen serie kalt «Rock Band». Activision fikk på sin side den tidligere utvikleren av Tony Hawk-serien til å lage nye spill i «Guitar Hero»-serien, men den en gang blomstrende serien har hatt en kraftig nedgang de siste årene.

Den siste spillserien Brown refererer til er selvsagt «Call of Duty», hvor det tidligere i år ble et rabalder i utviklerstudioet Infinity Ward som var ansvarlige for supersuksessene «Modern Warfare» 1 og 2. De to toppsjefene Vince Zampella og Jason West fikk sparken på dagen og har nå saksøkt Activision for flere forhold, hvor Activision har igangsatt motsøksmål.

Resultatet av oppsigelsene ble at over 30 utviklere i studioet sa opp jobbene sine, og flere av dem jobber nå for det nye studioet til Zampella og West, Respawn Entertainment. Ironisk nok har det nye studioet nå en distribusjonsavtale med Electronic Arts.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3