- De hater oss fordi vi er størst

Activision skylder på størrelsen.

14. april 2011 12:00

Spillgiganten Activision har de siste årene måttet tåle mye kritikk fra spillere og enkelte spillutviklere. Spillerne har anklaget dem for å melke merkevarene sine, mens enkelte utviklere har kalt Activision-sjefen for en kødd.

Activision-sjefen Dan Winters mener dette er et naturlig onde av å være størst i markedet, ifølge et intervju med Gamesindustry.biz.

- Det er interessant. Før vi ble slått sammen med Blizzard og ble den største utgiveren fra et økonomisk perspektiv, var vi kjent som den varme og koselige Activision; den arbeidsomme og elskverdige nummer to. Men idet vi ble nummer én og begynte å utvikle bredere perspektiv, ble vi oppfattelsen av oss annerledes, sier Activision-sjefen Dan Winters til Gamesindustry.biz bedyrer at de er samme gutta som før suksessen:

- Vi har jobbet hardt, og vil fortsette å gjøre det, for at folk skal vite at vi fremdeles er de samme gutta. Alle hos oss er det. Vi har ikke forandret oss! Jeg er den samme fyren som jeg var før vi ble slått samme, og de fleste av oss er det. Vi er den samme organisasjonen. Vi har ikke gått ut og ansatt 3000 nye folk.

- Vår evne til å skalere og flytte på oss fort, er den samme som den var før. Vi er ikke dette store monolittiske imperiet som tar avgjørelser i et mørkt rom. Vi er fremdeles veldig samarbeidsvillige. Vi har den samme sunne respekten for talent.

Etter eksplosjonen av musikkspill har Activision fått mye av skylden for å mette markedet med produkter. De kjøpte «Guitar Hero»-serien i 2006 og har i ettertid gitt ut nærmere 20 produkter i serien til det som kan krype å gå av plattformer. De ga også ut spin off-seriene «Band Hero» og «DJ Hero». I tillegg fortsatte den opprinnelige «Guitar Hero»-skaperen, Harmonix, med en ny serie kalt «Rock Band».

De to siste årene har imidlertid markedet stupt for musikkspill og Activision annonserte tidligere i år at de kommer til å fryse ned «Guitar Hero»-serien. I tillegg valgte de å ikke gi ut et nytt spill i «Tony Hawk»-serien, hvor de to siste spillene har hatt svært dårlig salg. Også «True Crime: Hong Kong» måtte bøte med livet.

Som følge av kuttene mistet 500 personen jobben i diverse Activision-studioer. Også Activision-studioet Bizarre Creations, som er kjent for «Project Gotham»-spillene og fjor ga ut laget «Blur» og «James Bond: Bloodstone», ble lagt ned i prosessen.

Selskapet har også måttet tåle mye kritikk for «Call of Duty: Black Ops», som har vært plaget med så mye bugs at det til slutt ble klaget inn for Forbrukerrådet i England.  

I tillegg hadde Activision trøbbel i rekkene når «Call of Duty: Modern Warfare»-studioets grunnleggere i fjor fikk sparken. De er nå involvert i et søksmål med de tidligere Infinity Ward-sjefene, som umiddelbart startet Respawn Entertainment og allierte seg med Electronic Arts.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3