Dropper «Guitar Hero» og kansellerer «True Crime: Hong Kong»

Activision rydder i rekkene – 500 mister jobben.

10. februar 2011 10:29

Det kan bli lenge til vi får se et nytt spill i «Guitar Hero»-serien. Activision har nå annonsert at musikkspillserien blir «lagt ned» på ubestemt tid. Det kommer heller ikke et nytt «DJ Hero» i år. Grunnen skal være den stupbratte nedoverkurven som preget musikkspillsalget de to siste årene.

Activision vil i stedet fokusere mer på onlineprodukter med høyere inntektsmuligheter fremover.

I tillegg har spillgiganten valgt å kansellere «True Crime: Hong Kong», spillet som i fjor høst ble utsatt. Man jobbet deretter mot å lansere denne oppfølgeren den 25. mars i år. Det blir det altså ikke noe av.

- Vi vil investere kapital og ressurser i de betydelige mulighetene innen onlinespill og vil redusere selskapets sårbarhet innen markeder med lave marginer og lite potensial, begrunner Activision.

- Disse valgene er basert på at vi ønsker å fokusere på de største mulighetene selskapet for øyeblikket har til å skape verdens beste interaktive underholdningsopplevelse, sier Activision i en uttalelse i forbindelse med den siste kvartalrapporten.

500 ansatte mister jobbene sine

I denne planen ligger det også en betydelig kostnadskutt i arbeidskraft. Activision melder at de kvitter seg med rundt 500 ansatte.  Det er fremdeles usikkert hvilke studioer som blir hardest rammet, men det presiseres at det er musikkspill og utviklere av såkalte «casual»-spill som blir rammet.

Ifølge Activision vil de allikevel bygge opp antallet ansatte løpet av året igjen, men da innenfor nye satsinger. 

En av disse nysatsingene innen onlinesegmentet blir Activisions nye studio – Beachead. De skal jobbe innenfor «Call of Duty»-merkenavnet. Dette skal inkludere community, nedlastbart innhold og onlinetjenester.

- Det nedlastbare innholdet vi har planlagt for «Call of Duty» har større kommersielt potensial enn de fleste konsollspill alene, skal Activision-sjefen Mike Griffith ifølge Gamasutra ha sagt i finansrapporteringen.

Activision avslørte også at det ikke kommer et nytt skateboard-spill i år, noe som betyr at dette blir det første året siden 1999 at det ikke kommer et nytt spill i «Tony Hawk»-serien. Dette er kanskje ikke overraskende ettersom det siste spillet som bruker det famøse plastbrettet til «Tony Hawk: Shred» leverte katastrofale salgstall. Activision har i ettertid holdt maska og sammenlignet Tony Hawk med stayerevnen til Michal Jordan. Nå kan det se ut som tallene har fått konsekvenser.

Utviklerne av den rivaliserende musikkspillserien «Rock Band» har også fått opplevd den syngende interessen for musikkspill. Etter slippet av revolusjonerende «Rock Band 3», varslet eieren at de ville selge studioet.

Harmonix annonserte i desember at de var solgt for 50 dollar til en privat eier, noe som gjør dem til et uavhengig studio igjen. Også Harmonix kunngjorde nylig at de har måttet si opp et ukjent antall ansatte for å «justere antall ansatte til å passe utviklingsplanen».

Trailer fra «True Crime: Hong Kong», spillet som altså nesten var lanseringsklart - men som nå altså er skrapet av Activision:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3