Katastrofesalg for «Tony Hawk: SHRED»

Totalfiasko for skate-stjernen.

17. november 2010 14:15

Vi har tidligere skrevet om «Tony Hawk»-seriens synkende interesse og kvalitet, og trodde bunnen var nådd med fjorårets «innovasjon» som inkluderte et skateboard i plast.

«Tony Hawk: RIDE» fikk hard medfart av anmeldere i utlandet og var i tillegg en flopp i butikkene, noe som markerte tidenes lavpunkt i serien. Merkelig nok kom spillet aldri i norske butikker.

Spillnettsiden Giant Bomb var ikke nådige i sin anmeldelse, og skrev blant annet:

- Uansett hvilken av partene i Activision/Tony Hawk-samarbeidet som har muligheten til å trekke pluggen og oppheve samarbeidet, bør gjøre nettopp det - og skille lag for godt.

Skateboardlegenden selv var bitter over de negative anmeldelsene og anklaget spillpressen for å ha bestemt seg før de faktisk hadde prøvd spillet. Salgstallene for «Tony Hawk: RIDE» var like dårlige som anmeldelsene, men Hawk lot seg ikke knekke.

I april i år avslørte han selv via Twitter at det ble jobbet med en oppfølger. Et spill som nylig ble lansert, og i tillegg til skating også inneholder snowboard-øvelser.

I utlandet har oppfølgeren til nå fått langt bedre anmeldelser enn «RIDE» fikk, men skaden ser ut til å være uopprettelig.

For salgstallene for USA (fra NPD) for det nye spillet, som har fått navnet «Tony Hawk: SHRED», er katastrofalt lave.

I løpet av den første uka i salg solgte spillet bare 3000 eksemplarer, skriver GamesIndustry. Ifølge Cowan and Company skal salget av «Tony Hawk: SHRED» nærmest ha vært «ikke-eksisterende».

Også Activisions andre forsøk med «DJ Hero 2» viste seg å gjøre det svakt – med bare 59.000 solgte i løpet av de to første ukene i salg.

«Tony Hawk: SHRED» er tilgjengelig i norske butikker til Wii, PS3 og Xbox 360 og har veiledende pris på 799,- inkludert «skateboard».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3