Bitter Tony Hawk etter spillslakt

Skateboardstjernen er såret etter at hans «Tony Hawk: Ride» har mottatt hard medfart av flere anmeldere.

7. desember 2009 16:18

«Tony Hawk: Ride» ble lansert nettopp, med et plastbrett som skulle åpne for en ny måte å spille på, uten de tradisjonelle håndkontrollerne. Men anmeldere og kunder har så langt ikke latt seg bergta.

Etter at EA kom inn på dette markedet med sine Skate-spill, har Activision – som sammen med hovedpersonen selv har vært ansvarlige for det som lenge var markedslederen innen rullebrettspill – tilbrakt tid i tenkeboksen for å fornye serien.

Se også: Bilder fra spillet og av plastrullebrettet som følger med.
Les også:
«Skate 3»

er annonsert.

- STOLT AV SPILLET

Nå tar skateboardstjernen bladet fra munnen og uttaler seg for første gang om hva han syns etter å ha lest noen av de brutale og nådeløse omtalene av spillet.

- De fleste gretne anmeldere hadde allerede bestemt seg før de hadde sett eller prøvd spillet.

- Jeg er stolt over det vi har lagd: det (spillet – journ. merk) er innovativt, responsivt og morsomt, skriver Tony Hawk på sin Twitter.

«Ride» har så langt fått en del slemme anmeldelser. Giant Bomb skrev blant annet dette, akkompagnert av 1 av 5 på karakterskalaen: «Uansett hvilken av partene i Activision/Tony Hawk-samarbeidet som har muligheten til å trekke pluggen og oppheve samarbeidet, bør gjøre nettopp det og skille lag for godt».

Gamespot sier spillet «stinker» og mener prislappen på 120 dollar, over 680 kroner etter dagens kurs, på ingen måte forsvarer et kjøp. Dommen der ble 3.5 av 10.

Les også: Hawk vil ha surfespill og signaliserer «Ride»

-oppfølger.
Les også: Her er Tony Hawks «skaterevolusjon».

Anmeldelsene som så langt har kommet har i sum gitt «Tony Hawk: Ride» et snitt langt under det serien i sine velmaktsdager kunne vise til, noe denne illustrasjonen til Gamespy visualiserer tydelig.

Gamerankings-samlekarakteren er mellom 53 og 61 %, fordelt på de tre plattformene som spillet har blitt sluppet til, mens Hawk gjennom sine fem første skateboard-spill høstet over 90 %. Metacritic har i skrivende stund et snitt på 47 (PS3), 48 (360) og 61 %.

Salgstallene reflekterer mottakelsen spillet har fått fra disse «gretne anmelderne». Eurogamer melder for eksempel i dag at Ride ikke maktet å komme inn på topp 40-listen.

«Tony Hawk: Ride» er bare sluppet i USA, England og Tyskland i første omgang, mens resten av verden må vente til neste år.

Trailer fra spillet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3