EA annonserer «Skate 3»

EA kaster lys over ryktene som har svirret en god stund: Det blir et tredje skatespill fra utgiveren, og denne gang kan du samarbeide med venner for å bli den tøffeste i gata.

16. september 2009 14:00

PressFire har tidligere skrevet om den kontroversielle Twitter-meldingen som ufrivillig slapp denne katta ut av sekken: Et tredje Skate-spill er på vei, kunne skaterne i Epicly Trife røpe tilbake i juli.

En av skaterne deres hadde blitt spurt om å bidra i «Skate 3» og klarte ikke styre sin begeistring.

Les også: Røpte nytt Skate gjennom Twitter.

Nå har Electronic Arts tatt bladet fra munnen og for første gang offisielt snakket ut om oppfølgerspillet.

(Se den første traileren nederst i saken).

FOKUS PÅ DET BRUKERSKAPTE

Spillet skal ut i mai 2010 og lar deg for første gang skate sammen med venner, forteller EA i kunngjøringen.

Du og dine medsammensvorne danner en allianse der det blir om å gjøre å løse lagoppgaver og ta i mot utfordringer fra rivaliserende grupperinger på strak arm.

EA fokuserer nå også enda mer på det brukerskapte aspektet ved Skate-serien.

Det betyr at du i treeren får flere verktøy tilgjengelig for å redigere videoer samt lage egne skate-parker.

Les også: Vår anmeldelse av «Skate 2».

Det er nok en gang Black Box-studioet som står for utviklingen av spillet. De som forhåndsbestiller vil få tilgang til å låse opp områder i spillet, frister EA med.

EA har gjennom sine to første Skate-utgivelser fått fritt boltrerom i denne sportsspillsjangeren, etter at Activision har tatt et lite hvileskjær for å forberede «Tony Hawk: RIDE» - et spill som introduserer en helt ny måte å spille på.

Gjennom et rullebrett i plast, som fungerer som spillkontrolleren, utfører du de samme triksene som du ser gjengitt på TV-skjermen. «RIDE» slippes i de største europeiske landene, samt USA, før jul.

Vi i Norge må vente til neste år med å spille det seneste Tony Hawk-spillet.

Les også: Norden må vente på «Tony Hawk: RIDE».
Les også: Tony Hawk lover en skate-revolusjon.

Produsent Jason DeLong forklarer i pressemeldingen hvorfor utviklerne bak «Skate 3» har fokusert så mye på det brukerskapte.

- Det sosiale samt community-aspektene ved Skate-serien er noe vi alltid har omfavnet, men vi har har aldri gjort noe i samme skala som det du kommer til å finne i «Skate 3», forteller han.

- Vi gir spillerne en veldig unik opplevelse ved å gi dem verktøyene de trenger for å bygge sine ultimate lag eller lage lag utelukkende bestående av deres onlinevenner. Videre er det alt fokus på å bevise hva du står for, kan vi lese videre.

EA forteller i pressemeldingen av spillet er under utvikling til PlayStation 3 og Xbox 360. Lanseringen skjer i mai neste år.

Se den aller første «Skate 3»-videoen:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3