De første PSP Go-detaljene

En batterikapasitet tilsvarende dagens PSP-modeller og rykter om en konkurrent til iTunes' App Store. Detaljene rundt Sonys nye begynner nå å sive ut etter E3.

15. juni 2009 12:14

Sony har nå rullet ut den første dosen offisiell informasjon rundt PSP Go, konsollen som lekket med pressebilder og en video bare noen dager før E3-briefen til selskapet.

Det har i tillegg versert såpass mange rykter om en ny PSP i flere måneder at Sonys USA-sjef Jack Tretton entret scenen under E3 og smilende utbasunerte «flott at dere i det hele tatt gadd å møte opp».

Les også: Vi testet PSP Go på E3.
Les også: Flere E3-saker.
Se også: Hele Sonys E3-brief.


SONY MED EGEN APP STORE?

Ved å fjerne de fysiske UMD-spilldiskene som dagens PSP-modeller er avhengige av, og i stedet utelukkende satse på nedlastbart innhold, hadde de fleste tippet at det automatisk betydde økt batterikapasitet.

Det sier Sony nå for første gang fra offisielt hold ikke stemmer.

- Vi har lagt til et innlemmet batteri for å virkeliggjøre et mindre og lettere PSP-system.

- Batteritiden er tilsvarende dagens modeller noe som betyr om lag 3 til 6 timer spilletid og 3 til 5 timer med video, skriver produktsjef Adam Grant i den europeiske PlayStation-bloggen.

Noe av det folk på farten har savnet på PSP er muligheten til å ta med seg en spillkonsoll på lange flyturer eller kjedelige togreiser, uten å tenke på strømtilførsel.

Nintendo DS er en mindre ressursslukende konsoll og kanskje dette også er noe av grunnen til at de har solgt dobbelt så mange håndholdtkonsoller som Sony: At du har batteri minst dobbelt så lenge som på PSP?

Se også: Bilder av PSP Go.

PSP Go lanseres samtidig i USA og Europa, og denne gang må Japan vente noen uker på oss. Når den første PSP ble lansert var det omvendt.

Konsollen slippes 1. oktober, 1. november i Japan – med blant annet «Gran Turismo PSP» tilgjengelig, også det en nyhet som ble offisielt avduket under E3. Det kommer også et «LittleBigPlanet» og «Metal Gear Solid» til Sonys nye, samt en hel rekke av kjente spillserier.

Se også: Stort bildegalleri fra E3 2009.

Det er ikke bare en rekke med imponerende spill som Sony planlegger for å gire opp PSP-salget fremover. I følge Destructiod kommer det visstnok også en egen tjeneste tilsvarende iTunes' App Store som er skreddersydd for originale, rimelige spill du ikke finner i noen spillbutikk, og som legger til rette for innovative idéer fra mindre utviklere.

I følge innsidertipsene som Destructoid sitter på, er dette en tjeneste som Sony planlegger å rulle ut på spillmessen i Köln i august.E3-video med PSP Go:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3