Gullrekka kommer til PSP

«LittleBigPlanet», «Assassin’s Creed», «MotorStorm» og «Rock Band» er alle annonsert til Sonys håndholdte konsoll.

24. februar 2009 19:32

Lanseringene fra Sony i dag innebærer en storsatsning med noen av selskapets flaggskip som snart gjør debut på PlayStation Portable (PSP). Destination PlayStation-eventet som finner sted i USA om dagen har gitt oss flere interessante annonseringer. Her er noen av dem:

Mest interessant er nyhetene om versjoner av «Assassin’s Creed», «Rock Band» og «LittleBigPlanet» til den håndholdte konsollen.

Les også: Vår anmeldelse av «Assassin’s Creed».

«LittleBigPlanet» og «MotorStorm» er kanskje de minst overraskende, for det har gått rykter om PSP-versjoner av disse to spillene en lang stund allerede. MediaMolecule, skaperne av PS3-spillet som sjarmerte oss i senk i fjor, står også bak PSP-spillet som skal bli ferdig i løpet av 2009, bekreftes det.


Les også: PSP-salget runder 50 millioner.
Les også: Sony dropper Go! Messenger til PSP.

TIGER OG SNØSCOOTER

Som i PS3-spillet skal «LittleBigPlanet» ha fokus på en sterk enspilleropplevelse samt legge til rette for fri kreativ utfoldelse og deling av skaperverkene dine online.

Les også: Gifter seg i «LittleBigPlanet».

«MotorStorm: Arctic Edge» utvikles både til PSP og PS2, og inneholder seks av kjøretøyene fra storebror «MotorStorm: Pacific Rift» som kom til PS3 i fjor. Spillet skrus sammen av Bigbig Studios  som tidligere har lagd «Pursuit Force»-spillene.

Banene er lagt til Alaska, med minusgrader, neglsprett, snøskredfare og isete spor. Til PSP-spillet slenger studioet med to nye kjøretøy som er perfekte for den slags underlag og føre: Snowcat og Snow Machine. Sony lover støtte for Ad Hoc og onlinespilling i det håndholdte MotorStorm.

Storslippet av PSP-snadder stopper ikke der, for Sony lover også nye titler i Tiger Woods- og Madden NFL-serien.

HANNAH MONTANA KLEDD I ROSA

Sony slipper i tillegg et nytt kapittel i «Buzz!»-serien og et Hannah Montana-spill lanseres som en bundle med en lilla PSP-modell, skriver Eurogamer. Det er uvisst om dette gjelder bare USA eller også inkluderer Europa.

«Rock Band»-spillet skal i følge Videogaming 247 ha blitt bekreftet under Destination PlayStation-eventet som pågår i USA.

Tittelen blir «Rock Band Unplugged» og spillet skal inkludere en onlinebutikk der du kan handle nedlastbart innhold – for første gang i PSP-sammenheng. Ingen opplysninger blir gitt om slippdatoen enda, men spillet skal ut både i USA og Europa.

Sist men ikke minst: PSP-versjonen av «Assassin’s Creed» er under utvikling av Ubisoft, blir det bekreftet av Eurogamer. En representant for Ubisoft ville ikke si noe om lanseringsdato. Også dette spillet vil bli lansert som en egen bundle, i hvert fall i USA, som en pianosvart modell.

«MotorStorm: Arctic Edge», «LittleBigPlanet» og det nye «Buzz»-spillet er alle bekreftet for utgivelse i 2009. Vi venter spent på en dato når det gjelder de øvrige spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3