Vi testet PSP GO

Ikke la deg lure av det middelmådige redesignet - dette kan bety en ny fremtid for PSP.

5. juni 2009 13:00

LOS ANGELES (PressFire): Det er tydelig at Sony fremdeles har tro på PSP, og den håndholdte konsollen har hatt stor suksess i Japan i år. Det skyldes for det meste et Monster Hunter-spill som har vunnet japanske hjerter.

Her finner du alle E3-sakene våre.

Faktisk har det blitt solgt hele 3.7 millioner PSP'er til nå i Japan i år. Til sammenligning har det blitt solgt nesten 1.3 millioner Nintendo DSi og 2.5 vanlige Nintendo DS i år. Det er et litt annet bilde enn hva vi har vært kjent med for krigen mellom PSP og Nintendo DS fra før.

Og i løpet av det siste halvåret har Sony gjort det tydelig at PSP er en konsoll selskapet har tro på, og på pressekonferansen til selskapet på E3 kunne de fortelle at de senker prisen på utviklingmaskiner. Noe som forhåpentligvis skal inspirere til flere gode spill til konsollen.

På pressekonferansen avslørte Sony også endelig at det etterlengtede «Gran Turismo PSP» er på vei. Samtidig har Sony blant annet allerede annonsert «LittleBigPlanet», «MotorStorm Arctic Edge» og et eget «Assassin's Creed» til konsollen.

Sist men ikke minst har Sony også annonsert sin nye håndholdtmodell kalt PSP GO. Den er lettere, mindre og fullstendig UMD-løs. I stedet er den bygget for digitalt innhold.

Vi prøvekjørte maskinen med «Gran Turismo PSP», og  maskinen er kanskje mer riktig enn det mange vil tro.

LITEN OG NETT PÅ INTERNETT

PSP'en har vært på slankekur før, noe som resulterte i PSP Slim & Lite, men denne gangen er det et fullstendig redesign med en skyveskjerm over knapper og kontroll.

Mangelen på UMD har gitt Sony muligheten til å tenke nytt.

Den føles faktisk mer mobil enn før, den passer bedre i en lomme og du slipper å tenke på å ta med UMD-disker.

Sony har også valgt å flytte analogstikka mer mot midten av konsollen, noe som faktisk gjør at den er mer ergonomisk tilpasset. Litt mindre har den også blitt.

Personlig synes jeg det er en forbedring fra den gamle maskinen, selv om jeg er usikker på om analogstikken er nødendig i det hele tatt. Den føles fremdeles ikke presis nok til å forbedre spillopplevelsen.

Knappene ligger også sunket ned i selve maskinen, noe som krever litt tilvenning fordi du fort kan komme borti kanten med fingrene. Men tiden vil vise om det er et problem eller bare krever tilvenning.

DIGITALT INNHOLD

Maskinen har 16 GB lagringsplass som skal brukes til MP3er, videoer og spill.

Sony fremstiller 16 GB som ganske mye lagringsplass, men alle som har hatt en MP3-spiller i mer enn en uke vet at det ikke er noe problem å fylle den.

Men Sony har tenkt på fremtiden for maskinen og har også plass til en Memorystick, noe som gjør at du lett kan doble lagringsplassen.

Dessuten er det ikke umulig at det blir lansert nyere modeller med enda mer internlagring i fremtidten.

Sony har også tenkt tenkt at PSP GO skal bli den nye mediaspilleren og lanserer samtidig et program til PC for å håndtere MP3er og videoer.

Siden maskinen har sagt farvel til UMD-formatet skal det etter sigende også være et hopp i batteritiden for maskinen, noe som også gjør den mer aktuell på reiser.

Førsteinntrykket er at Sony har en plan. De trapper opp satsingen på nedlastbare spill, både nye titler som kommer både på UMD og på PlayStation Store, men også gamle PlayStation-spill som også vil bli tilgjengelig.

Det vil også sannsynligvis tiltrekke flere utviklere som vil utvikle mindre spill slik vi kjenner fra PSN og XBLA, noe som burde være perfekt for en håndholdt konsoll du har med på farten.


Designmessig er den kanskje ikke like sexy som vi hadde håpet, men den nye filosofien med full fokus på nedlastbart innhold er et banebrytende steg for en håndholdt konsoll.

La oss bare håpe at Sony klarer å skaffe nok innhold til å gjøre maskinen attraktiv nok.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3