Datahackerne i LulzSec oppløser seg selv

Men først stjal de informasjon om en halv million «Battlefield»-spillere.

27. juni 2011 10:36

I forrige uke arresterte britisk politi en 19-åring mistenkt for å stå bak hackingen av Sonys PlayStation Network, onlinetjenesten til PlayStation 3. Informasjon fra mer enn 70 millioner brukerkontoer kan ha havnet på avveie etter «PSN-innbruddet» like før påske.

Det påstås at den unge briten har en forbindelse med LulzSec. LulzSec ble stiftet for 50 dager siden, og har siden tatt på seg ansvaret for en rekke angrep rettet mot spillbransjen. Nettsidene til SEGA, Codemasters, Bethesda, Epic Games, Square Enix, Nintendo ble ofre – og i alle tilfellene ble opplysninger om brukere stjålet.

Nå melder LulzSec at oppdraget er utført og oppløser organisasjonen. Samtidig bekrefter man at organisasjonen teller seks personer og at nettsidene snart vil tas ned.

- Vårt planlagte 50-dagers cruise er nå over, og vi skal nå seile inn i horisonten. Vi håper vi etterlater inspirasjon, frykt, fornektelse, glede, bifall, mobbing, forlegenhet, ettertenksomhet, sjalusi, hat, og til og med; kjærlighet. Vi håper vi har hatt i hvert fall en mikroskopisk påvirkning på noen, et eller annet sted. Hvor som helst, står det i kunngjøringen.

Folka bak LulzSec kan ha blitt identifisert

Man hevder fra dette hold at «pensjonisttilværelsen» ikke har sammenheng med arrestasjonen av den unge briten i forrige uke. Planen var hele tiden å holde på med angrep i 50 dager, påstår hackerne.

Like etter at politiet pågrep 19-åringen, ble det skrevet flere meldinger på LulzSec sin twitter som forsøkte å tone ned viktigheten til denne personen som politiet tror står bak flere alvorlige dataangrep.

Som et siste oppdrag før LulzSec tar ferie på ubestemt tid, har organisasjonen hacket en halv million «Battlefield»-kontoer. En liste med flere hundre tusen brukeropplysninger har blitt lagt ut på Dazzlepod.

Det er «Battlefield Heroes»-nettsiden som var målet denne gang. Over 500 000 brukernavn og samt passord som stammer fra ulike forum og «Battlefield Heroes»-betaen skal nå være lekket online. Electronic Arts har kommentert saken, og bekrefter at man undersøker «et sikkerhetsbrudd». I mellomtiden er «Battlefield Heroes» offline.

Det er ikke bare spillbransjen som har vært målet for slike dataangrep. Det første angrepet fra LulzSec var rettet mot Fox.com etter at man hadde omtalt artisten Common som «ussel» på Fox News. LulzSec har ytret et hat mot underholdningsgiganten Sony i kjølvannet av stormen rundt George Hotz, som klarte å «åpne» PlayStation 3 tidligere i år.

Det hevdes flere steder at LulzSec kan ha blitt skremt til å gi seg, etter at opplysninger om personene som skal være med i denne «hacktivist»-gruppen kan ha blitt publisert på flere nettsteder og på denne twitter-kontoen - som for øvrig raskt avslørte navnet på 19-åringen som ble arrestert i forrige uke.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3