1,3 millioner SEGA-kunder rammet av hackerangrep

- Men kredittkortopplysningene dine er trygge.

20. juni 2011 11:07

I slutten av forrige uke fikk du kanskje en litt urovekkende mail fra SEGA? I rekken av hackerangrep rettet mot spillbransjen, er SEGA det hittil siste offeret for slikt identitetstyveri.

Nærmere 1,3 millioner kundekontoer er eksponert – inklusive personlige opplysninger som epostadresser, fødselsdatoer og navnene til personene som har registrert et SEGA Pass.

LulzSec, som har tatt på seg æren for lignende angrep mot Nintendo, Epic Games, Codemasters, Bethesda, «MineCraft» og «EVE Online», skal ikke ha noe med SEGA-hackingen å gjøre. Tvert i mot, LulzSec har tilbudt å hjelpe SEGA med å finne de ansvarlige (via sin Twitter).

Det ble sendt ut mail til alle berørte SEGA Pass-kontoeiere før helgen, der selskapet beklager det som skjedde – og understreker at kredittkortopplysninger ikke har blitt eksponert som følge av angrepet.

- SEGA Pass er en tjeneste som gir opplysninger om våre nye produkter til registrerte medlemmer, og oppbevarer ikke kredittkortinformasjon, heter det i kunngjøringen. 

- Vi beklager det som har skjedd på det sterkeste, sier SEGA, som også understreker at man nå vil utvide og forbedre sikkerheten til sine tjenester.

SEGA Pass er i skrivende stund tatt ned og undergår vedlikehold, står det på nettsidene.

Angrepene mot SEGAs nettsider skjedde - interessant nok - etter at man hadde oppgradert med nye sikkerhetstiltak, kan Eurogamer avsløre. Nye tiltak ble innført i kjølvannet av PSN-hackingen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3