«MineCraft» og «EVE Online» hacket

«World of Warcraft» kan være neste mål.

16. juni 2011 08:31

Hackinggruppen LulzSec tok i tirsdag kveld på seg ansvaret for å ha tatt ned både «EVE Online», «MineCraft» og «League of Legends». Neste på lista kan bli det enormt populære «World of Warcraft», hackinggruppa har nemlig flere ganger ha pekt ut onlinefenomenet som et mål på sin Twitter-konto.

Sjefen for det islandske spillstudioet CCP, som utviklet «EVE Online», har skrevet at det er ikke er stjålet noe personlig informasjon fra noen brukere.

Alle serverne skal nå være oppe igjen. Angrepet skal være et såkalt DDoS-angrep, som får serverne til å knele og ikke stjeler informasjon.

Hvis det enormt populære onlinespillet «World of Warcraft» blir hacket, kan det ramme over 11 millioner spillere. Foreløpig har det ikke blitt meldt om noe hackingforsøk på «World of Warcraft»-serverne.

De siste månedene har spillbransjen blitt hardt rammet av hackere. Først ut var PlayStation Network, hvor hackere klarte å få med seg sensitiv informasjon og kredittkortopplysninger til mange millioner brukere.

I ettertid har hackere også klart å bryte seg inn i serverne til Sony Online Entertainment, hvor blant annet spill som «EverQuest», «DC Universe», «FreeRealms» og «Star Wars: Galaxies» ble rammet.

Også Eidos ble hacket, hvor informasjon om 80.000 brukere og 9000 CV-er skal ha blitt stjålet. Det var nettsiden til det etterlengtede «Deus Ex: Human Revolution» som ble tatt av hackere.

Tidligere i uken ble det også bekreftet at Bethesda, Epic og Codemasters skal ha blitt rammet av hackerangrep. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3