19-åring arrestert for Sony-angrepet

Omtales som mesterhjernen bak hackergruppen LulzSec.

21. juni 2011 14:22

CNN melder at en 19 åring skal være arrestert, mistenkt for å stå bak hackingen av Sonys PlayStation Network, hvor sensitiv informasjon og kredittkortopplysninger fra over 70 millioner brukerkontoer kan ha blitt stjålet.

Politiet bekrefter at de har beslaglagt datamaskinen til tenåringen og at den nå vil «bli undersøkt for å sjekkes opp mot koblinger til hackinggrupper, inkludert LulzSec», forteller politiet til CNN.

De forteller også at det er for tidlig å si om det finnes eventuelle koblinger til et større nettverk av hackere. Navnet på hackeren er enda ikke kjent, politiet påpeker at det er ulovlig å navngi mistenke i England. Det er politiet i London som har informert om arrestasjonen.

Channel 4 news  twittret at mannen skal ha blitt arrestert i Wickford, Essex og omtaler ham som «mesterhjernen» bak hackergruppen LulzSec. 

I kjølvannet av innbruddet på PlayStation Networks systemer har det blitt utført en rekke angrep på andre aktører i spillbransjen, hvor hackergruppen LulzSec har påtatt seg ansvaret for en rekke av disse. Ingen har imidlertid tatt på seg ansvaret for angrepet på Sonys servere, hvor kostnadene for den japanske elektronikkgiganten har blitt beregnet til å bli svært høye.

Sony ble tvunget til å skru av alle de internettbaserte tjenestene sine for PlayStation-produktene i over en måned, men alle tjenestene på PSN var tilbake rundt månedsskiftet - akkurat i tide til at Sonys USA-sjef rakk å be om unnskyldning overfor kunder og spillutviklere, for deretter å fokusere på fremtiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3