Nå er PlayStation 3 friskmeldt

Alle netttjenester er aktive.

3. juni 2011 09:17

De fleste har nok fått med seg at Sony har hatt en liten utfordring den siste måneden. Hackerangrepene før påske førte til at PlayStation Network ble tatt ned. Resultatet har vært at PlayStation 3-eiere ikke har hatt muligheten til å spille online eller å handle digitalt innhold på PlayStation Store.

For noen uker siden aktiviserte Sony muligheten for å spille online – i alle fall for spillene som ikke krevde å aktiviseres via PlayStation Store gjennom en kode.

I utgangspunktet siktet Sony på at alle onlinetjenestene skulle være oppe innen slutten av mai, men slik ble det ikke. De varslet tidligere i uken at man trengte noen ekstra dager.

Men nå er ventetiden over. I går (torsdag 2. juni) skrudde Sony bryteren på og den digitale nettbutikken PlayStation Store er aktivisert.

Som plaster på såret vet nok mange at Sony har lovet 30 dagers gratis fordelsabonnement kalt PlayStation Plus, men også to gratis PlayStation 3-spill. Spillene du kan velge mellom er «Infamous», «Little Big Planet», «Wipeout HD/Fury», «Ractchet and Clank: Quest for Booty» og «Dead Nation».

I tillegg vil PlayStation Portable-eiere få velge to spill ut i fra dette utvalget: «LittleBigPlanet», «ModNation Racer», «Pursuit Force» og «Killzone Liberation».

Men før du fyrer opp PlayStation 3-maskinen for å hente gratis godsaker, bør du være oppmerksom på at gratiskampanjen enda ikke er klargjort på PlayStation Store. Hvis du laster ned disse titlene nå, kan du risikere å betale for spillene. PressFire har mottatt bekymrede eposter fra PS3-eiere som har funnet ett av kampanjespillene i menyene, lastet ned - og blitt belastet for beløpet disse spillene koster.

Sony har ikke sendt ut noen pressemelding angående dette enda, men i forbindelse med den originale annonseringen vil detaljer og informasjon om gratistiltaket legges ut med det første. Derfor er det smart å hente en tube med tålmodighetskrem.

PlayStation Store har nå blitt oppdatert med mye innhold som skulle ha blitt sluppet i perioden tjenesten har vært utilgjengelig. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3