- Commander Shepard er ferdig

«Mass Effect»-trilogien er definitivt over.

19. oktober 2012 20:26

(PressFire.no): Den ikoniske romskipkapteinen Commander Shepard, som du gir ditt eget fornavn og utseende i romrollespillene «Mass Effect», er ferdig mann. 

Fabrice Condominas, en av seriens produsenter, fortalte VG247 at kjernen i serien så langt er offisielt skrinlagt.. 

- Det er én ting vi er helt sikre på: det blir ikke mer Shepard, og trilogien er over, fortalte produsenten.

Universet har vi derimot ikke sett det siste av. Da Bioware-grunnleggerne gikk av tidligere denne måneden, erklærte seriens sjef at arbeidet med neste «Mass Effect» har begynt så smått

Universet lever videre

- Dette er egentlig startpunktet vårt. «Mass Effect»-universet er rikt og omfattende. Akkurat nå vet vi ikke engang hvilket tidsrom vi skal skildre, og jobber med å samle idéer, røpet Condominas overfor det britiske spillnettstedet.

Seriens vending kan minne om den «Assassin’s Creed» tok nylig. Der fulgte vi den italienske snikmorderen Ezio gjennom fire spill. Nå er han lagt på hylla, til fordel for indianeren Connor i «Assassin’s Creed III».

- Vi vil ikke lage «Shepard 2» eller «Mass Effect 4» hvor du liksom ikke er Shepard men en soldat i universet. Dette blir noe helt annet, fortsatte «Mass Effect»-utvikleren.

Følelser på spill

Commander Shepard har vekket en glød i mange eventyrlystne spillere, og det skapte ramaskrik da slutten på «Mass Effect 3» ikke stod i henhold til manges forventninger.

Utvikler Bioware ga etter for presset og utbroderte den opprinnelige slutten, Det frustrerte en annen topp i spillselskapet, som mente at spillerne ikke forstod hva de ba om.

Vår anmelder rullet like fullt toppkarakter for den etterlengtede konklusjonen på rollespilltrilogien, og begrunnet det blant annet med at det har enorm produksjonsverdi og figurer man virkelig bryr seg om.

For de som vil begynne i andre enden, kommer første «Mass Effect»  omsider til Playstation 3 i løpet av året. Windows- og Xbox 360-spillere har hatt tilgang i noen år, etter en eksklusiv avtale.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3