«Bioshock»-skaperen lei seg over bråket rundt «Mass Effect 3»-slutten

- Jeg tror ikke folk forstår hva de ber om.

21. mars 2012 11:26

(PressFire.no): Nylig skrev vi om bråket rundt slutten i «Mass Effect 3», hvor mange tusen spillere har mobilisert og sparket i gang kampanjer i et forsøk på å få endret slutten på denne trilogien.

Mange spillere likte ikke avslutningen, og en av dem har til og med klaget spillet inn til det amerikanske forbrukerrådet. Han mener EA og BioWare ikke har levert produktet de lovet i reklamer og intervjuer.

BioWare har på sin side sagt at de følger med på hva spillerne sier. Produsent Casey Hudson har fortalt på spillets forum at de nå innser at «noen av de mer lidenskapelige spillerne trenger mer punktum i historien for å ta farvel med historiene sine».

Han hintet videre om at det kan skje noe med konklusjonen i form av nedlastbart innhold i fremtiden.

Men i forbindelse med en kunstutstilling med fokus på spill, skal BioWare-Mythic-sjefen, Paul Barnett, ha sagt at han mener kunstneren må få bestemme over sitt eget verk:

- Hvis dataspill er kunst, står jeg fast ved at forfatteren av kunstverket skal få bestemme hva de mener skal skje, skal han ifølge theverge.com ha sagt i forbindelse med en debatt på Smithsonian Amcerican Art Museum og fortsatte:

- Akkurat som J.K. Rowling kan avslutte bøkene sine og si at det er slutten på «Harry Potter». Jeg synes ikke hun skal bli tvunget til å lage en annen.

Utviklerne fikk også støtte fra mannen bak «Bioshock», som skal ha fortalt at dette er et viktig øyeblikk og at han blir lei seg av krangelen:

- Jeg tror at om disse folkene fikk viljen sin og BioWare skrev om slutten, ville de bli veldig skuffet av følelsen de fikk – fordi de skapte den egentlig ikke. Det hele gjør at jeg blir litt lei meg, sier Levine, som også poengterer at han ikke tror folk forstår hva de egentlig ber om.

Ken Levine er aktuell med det svært lovende actioneventyret «BioShock Infinite» 19. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3