Bøyer av etter «Mass Effect 3»-stormen

- Reisen kan, og vil, fortsette, sier BioWare.

22. mars 2012 09:38

(PressFire.no): Etter lanseringen av «Mass Effect 3» har det ikke gått én dag uten drama. Grunnen er at mange fans av denne spillserien ikke er fornøyd med slutten.

Nettet er fullt av mishagsytringer og rasende kommentarer.

En spiller gikk til og med så langt at han klagde utviklerne i BioWare inn for forbrukerrådet i USA. BioWare har tidligere sagt at de følger med på tilbakemeldingene, og utelukket ikke at de kunne endre på slutten på et eller annet vis.

Nå har Ray Muzyka, en av BioWare-grunnleggerne, gått ut og bekreftet at det blir mer innhold til «Mass Effect 3» - ment å skulle stilne kritikken.

- Har gransket tilbakemeldingene

- Utviklerteamet og meg selv har tenkt grundig gjennom hvordan vi kan adressere kommentarer vedrørende «Mass Effect 3»-sluttene, og det mens vi bevarer den artistiske integriteten i spillet, skriver Muzyka på bloggen til BioWare.

- Siden spillanseringen har vi gransket alle tilbakemeldinger om spillet – fra presse, forumer, Facebook og Twitter, bare for å nevne noe.

På bakgrunn av disse undersøkelsene, er sjefsprodusent Casey Hudson og resten av utviklerne nå i full sving med å lage mer innhold som vil besvare spørsmålene, og gi med klarhet overfor dem som savner et punktum i deres reise, skriver Muzyka videre.

Avslører planene i april

Han sier de vil komme med en annonsering hva dette dreier seg om i april, og antyder at det også vil komme flere «Mass Effect»-spill i fremtiden.

- Dette blir et tilskudd til vår eksisterende plan for å tilføre nytt «Mass Effect»-innhold og nye spill, så vær trygg på at din reise i «Mass Effect»-universet kan, og vil, fortsette, skriver Ray Muzyka.

Denne uka har BioWare også gjort enkelte endringer til flerspillerdelen av spillet. Detaljer rundt dette finner du her.

- Jeg blir lei meg

Mannen bak det forestående «BioShock: Infinite», Ken Levine, var nylig ute og kritiserte kritikerne.

Levine sier han blir trist over «Mass Effect 3»-mobbingen.

- Jeg tror at om disse folkene fikk viljen sin og BioWare skrev om slutten, ville de bli veldig skuffet av følelsen de fikk – fordi de skapte den egentlig ikke. Det hele gjør at jeg blir litt lei meg, sa Levine, som også poengterer at han ikke tror folk forstår hva de egentlig ber om.

Også Muzyka henvender seg til de mest høylytte kritikerne i sitt ferske utspill.

- Noe av kritikken som har blitt ytret har kommet i «kampens hete» fra våre mest entusiastiske fans. Og selv om disse er tuftet på gyldige prinsipper, som å få klarhet i noen spørsmål eller ønsket om en tydeligere slutt, har noen tilbakemeldinger dessverre blitt mer destruktive enn konstruktive, skriver Muzyka på BioWare-bloggen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3