Legendariske rollespillskapere legger opp

«Baldur's Gate»- og «Mass Effect»-skaperne skal brygge øl og endre verden i stedet.

18. september 2012 21:34

(PressFire.no): I kveld ble det klart at de to legene Ray Muzyka og Greg Zeschuk, som sammen stiftet spillselskapet BioWare i 1995, forlater sine stillinger i det EA-eide studioet, ifølge Polygon.

Duoen går til hvert sitt, og har lagt ut sine avskjedsbrev i blogger på BioWares offisielle nettsted. Der går det frem at begge sannsynligvis forlater spillindustrien for godt for å oppsøke nye utfordringer - henholdsvis å brygge øl og å forandre verden.

Nyheten kommer bare én dag etter kunngjøringen av «Dragon Age III: Inquisition», det tredje avsnittet i selskapets siste fantasyserie.

- Skal brygge øl

Få spillstudio har vært viktigere for rollespillsjangerens anseelse og utbredelse enn det kanadiske spillstudioet, som blant annet står bak «Baldur's Gate»-serien, «Knights of the Old Republic», «Mass Effect»,«Dragon Age»-spillene og «Star Wars: The Old Republic».

Nå blir nøklene altså overlatt til andre i systemet.

- Etter nærmere 20 år i BioWare har jeg bestemt meg for å traske videre og oppsøke noe nytt. Jeg har nådd et punkt i livet mitt hvor jeg ikke lenger har den samme lidenskapen for selskapet, spillene og det å skape, skriver Zeschuk i sitt farvelbrev.

Allerede i august begynte det å gå snakk om at han var på vei bort fra selskapet, men EA og BioWare presiserte at ringreven bare skulle innta at mer passiv rolle. Det er altså ikke tilfellet nå.

- Jeg kommer ikke tilbake til bransjen på en stund, og det er gode muligheter for at jeg aldri gjør comeback. Fremover kommer jeg til å bruke mye tid sammen med familien min, og jobbe med noen personlige prosjekter relatert til ølbrygging, skriver Zeschuk videre.

Kanskje får vi se et Dragon Ale fra eks-legen i fremtiden?

- Skal endre samfunnet

Partneren hans, Ray Muzyka, skriver at han leverte oppsigelsen sin i april, og at han stenger døra bak seg for å oppsøke nye utfordringer.

- Beslutningen om å forlate bransjen er vanskelig å forklare, men følelsen jeg har er den samme som i BioWares tidlige stadie - da jeg fortsatt jobbet som lege og innså at spillverden var mitt neste steg på karrierestigen, mimrer doktoren.

Hans fremtidige prioriteter kunne ikke vært lengre unna ølbrygging og den tidligere partneren.

- Nå vil jeg bryne meg på en helt ny utfordring. Fremover kommer jeg sannsynligvis til å fokusere på en helt ny industri, og investere i nye gründere med sosiale og samfunnsmessige prioriteter skriver Muzyka. 

Ny spillserie på vei

BioWare kommer til å fortsette under ledelsen til daglig leder Aaryn Flynn i tiden fremover, og han presiserer i et eget innlegg at videreutviklingen av selskapet skal skje rimelig uhindret.

- Mens Casey styrer arbeidet med det nye «Mass Effect»-prosjektet vårt, skal han og medlederne hans snekre sammen en visjon for et helt nytt spill satt til et fiktiv univers - bygd fra bunnen av med ny spillteknologi, forklarer innlegget.

Kanadierne jobber også med det nye «Command & Conquer»-spillet, som er under arbeid hos den relativt nyoppstartede strategiavdelingen BioWare Victory.

Det massive nettrollespillet «Star Wars: The Old Republic» er også under omfattende omstrukturering opp mot «free to play»-overføringen i høst.

FOTO (Hovedbilde): Jarle Hrafn Grindhaug/PressFire.no.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3