Nye detaljer fra «Black Ops» avslørt

Treyarch hyrer inn militære eksperter for å skape en autentisk ramme til det neste Call of Duty-spillet.

11. mai 2010 12:38

USA Today har nå fått se «Call of Duty: Black Ops» i aksjon og avslører dermed i sine artikler flere nye detaljer rundt spillet.

De kan blant annet bekrefte at handlingen i spillet foregår i den kalde krigen hvor du spiller en spesialsoldat på hemmelige operasjoner. Det vil også være mulig å spille opp til fire spillere i samarbeidsmodusen.

De forteller videre at vi får «styre» rekognoseringsflyet SR-71 Blackbird for å hjelpe soldater på bakken. Avisen fikk selv se hvordan du skal hjelpe fire soldater forbi sovjetiske soldater i de snøkledde Uralfjellene, hvor handlingen etterpå skifter og du må styre soldaten inn i en sovjetisk bygning.

FÅR EKSPERTHJELP

Det fortelles også at du må bruke skytevåpen som for eksempel armbrøst i spillet.

Armbrøsten som ble demonstrert hadde kikkertsikte og fungerte som en snikeskytterrifle, men visstnok skal det også være mulig å bytte ut pilspissen med en mer eksplosiv variant.

Utvikleren skal også ha fått hjelp av en ekspert på denne type operasjoner under den kalde krigen. Major John Plaster arbeidet tidligere for Studies and Observation Group, eller SOG, for CIA i krigen i Vietnam.

Han skal ha bidratt med ekspertiske på alt fra trening og taktikk til klær og våpen. Alt for å gi en troverdig ramme rundt det Treyarch-utviklede spillet.

Les også: EAs «Medal of Honor» kommer «Black Ops» i forkjøpet.
Les også: Infinity Ward jobber med
«Modern Warfare 3»

.
Les også: Infinity Ward-ansatte fremmer gruppesøksmål mot Activision.

Også en ekspert fra Sovjet har bidratt til spillet. Sonny Puzikas jobbet som spesialsoldat for Sovjet og har bidratt med informasjon om hvordan spesialsoldater på sovjetsiden trente og hvilke type våpen de brukte.

Denne type informasjon har ifølge Treyarch-sjef Mark Lamia inspirert utviklerne å lage et spill som ikke har blitt gjort i Call of Duty-serien før.

- Vi gjør research for inspirasjon og streber etter et autentisk produkt. Men vi lager vår egen historie basert på alt dette. Det var spennende for teamet å gjøre noe som ikke har blitt gjort med Call of Duty før, sier Lamia til USAtoday.com.


«Call of Duty: Black Ops» utvikles til Xbox 360, PC og PlayStation 3 og slippes 9. november.

Se lanseringstraileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3