«Borderlands»-utviklerne tørster etter mer krig

Gearbox, som står bak «Borderlands», sier de gjerne blåser nytt liv i Brothers In Arms-serien. Men du kan bli nødt til å vente litt på et nytt spill i den serien.

23. oktober 2009 20:41

«Borderlands» er ute nå, i hvert fall om dine preferanser av spillplattform heter Xbox 360 eller PlayStation 3. PC-versjonen kommer først om én uke, den 30. oktober.

Utviklerne i Gearbox Software, studioet basert i Plano, Texas, forteller i et ferskt intervju med CBS at de mer enn gjerne kan tenke seg å besøke slagmarkene i 2. verdenskrig igjen, gjennom et nytt «Brothers In Arms»-spill.

Studioet fikk status gjennom sine Half-Life-versjoner, både porter til PS2 og ekspansjoner til spillene.

Men om du elsker de klassiske slagmarkene fra 2. verdenskrig kan det tenkes du må vente litt på et nytt Brothers In Arms.

- Jeg tror du antakeligvis kan forvente et nytt Brothers In Arms på et eller annet tidspunkt, sier Brian Martel i Gearbox i videointervjuet, som du forøvrig kan se i sin helhet her.

(Er det mulig å uttale seg mer diplomatisk? – journ. merk).

Dette sitatet kommer helt på slutten av videointervjuet som CBS gjorde.

VÅPENPORNO I «BORDERLANDS»

Grunnen til at det kan drøye, er at Gearbox er opptatt med å lage «Aliens: Colonial Marines» til 360, PS3 og PC for SEGA.

Dette spillet er ventet neste år og er et skytespill i førstepersonsperspektiv som presenterer miljøer og karakterer, i hovedsak monstre, inspirert av James Camerons «Aliens»-film fra 1986.

Les også: «James Camerons Avatar» får slippdato.
Les også: Vi var tilstede da Cameron presenterte sitt «Avatar»-prosjekt på E3.

Samme utgiver har også et annet Alien-spill på trappene, nemlig det Rebellion-utviklede «Alien vs Predator» som er ventet i februar neste år.

Dette blir for øvrig det tredje spillet i denne serien.

Les også: Microsoft jakter på «Forza 3»- og «Borderlands»-pirater.
Les også: Gearbox endrer grafisk stil i «Borderlands».
Se også: Skjermbilder fra spillet.

Gearbox har vært linket til å overta Halo-serien fra Bungie, kanskje gjennom et «Halo 4»? Rykter, som de Eurogamer overbrakte tidligere i år, har til stadighet dukket opp i media den siste tiden – selv om ingenting er bekreftet fra offisielt hold.

Dessuten har «Borderlands»-skaperne «Duke Begins» på timeplanen, et Duke Nukem-spill som tar mål av seg å innovere den kjente spillkarakteren, i følge Shacknews. Dette spillet avhenger av utfallet av pågående rettsoppgjør i kjølvannet av at Duke-utvikleren 3D Realms gikk på snørra tidligere i år.

«Borderlands» er skytespill med RPG-elementer som setter pasjonen for våpen høyt. Utgiveren 2K Games beskrev spillet som en blanding av et Diablo eller World of Warcraft med actionfølelsen fra et skytespill som «Call of Duty 4: Modern Warfare» på et presse-event PressFire.no var med på i Oslo i går.

«Borderlands» er ute til Xbox 360 og PlayStation 3 nå, mens PC-utgaven kommer 30. oktober. Vi i PressFire publiserer snart vår anmeldelse av spillet.

Se in-game-bilder i denne trailer fra spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3