«Duke Nukem»-studio stenger

Evighetsprosjektet «Duke Nukem Forever» har tilsynelatende fått den siste spikeren i kista, 12 år etter spillet først ble annonsert.

7. mai 2009 10:37

Ryktene om at studioet 3D Realms har møtt alvorlige finansielle problemer og må stenge dørene, dukket opp til overflaten i natt norsk tid.

3D Realms webmaster bekreftet nyheten på selskapets forum.

- Dette er ikke en markedsføringsting. Det er sant. Jeg har ikke mer å si for øyeblikket, skrev Joe Siegler.

Den hardtslående og kjederøykende Duke dukket først opp i 1991. PC-spillet «Duke Nukem» ble raskt en kulthit og fikk en oppfølger i 1993, enkelt og greit kalt «Duke Nukem II».

Det tredje spillet, «Duke Nukem 3D» (1996) er det mest kjente, og ble også gjenstand for debatt på grunn av spillets kontroversielle språkbruk, sexistisk og rasistiske undertoner og liberale voldsskildringer.

Les mer om Duke Nukem-karakteren her.

GIR SPILLET TIL NYTT STUDIO?

Ting tyder på at 3D Realms’ problemer nå betyr slutten for «Duke Nukem Forever».

Spillet ble annonsert tilbake i 1997 og siden nærmest har blitt en årlig vits blant spilljournalister: Kommer spillet til å dukke opp i år?

De ansatte skal angivelig allerede ha fått beskjed at de mister jobbene sine.

Se også: Bilder fra flere faser av utviklingen av «Duke Nukem Forever».

En overraskende trailer dukket opp i 2007, noe som markerte at utviklerne forsøkte å få spillet ferdig. Året etter ble de første bildene fra selve spillet lekket i en ny video.

I januar i år skrev George Broussard på sin Twitter at han hadde besøkt utgiveren for å vise frem det spillet.

Se også: Trailer fra «Duke Nukem Forever».

PÅVIRKER IKKE TRIOLOGI

Texas-utvikleren 3D Realms hadde planer om å slippe løs det nye Duke Nukem-spillet snart, med kors på halsen og æresord, men stenger i stedet dørene skriver Shacknews som først lekket denne nyheten.

Take-Two, som har gjort avtale om å gi ut spillet, uttalte seg til Shacknews og forklarte hvordan et såpass stort spill har ført utviklerne opp i vansker og understreker at de fortsatt har rettighetene til å gi ut spillet.

Dermed lever kanskje også Duke-sagaen videre?

- Vi kan bekrefte at vårt forhold til 3D Realms for «Duke Nukem Forever» var en utgiveravtale som ikke ikke inkluderte vedvarende finansiering for utviklingen av tittelen, sier Alan Lewis i Take-Two i en offisiell uttalelse.

Dette betyr at Take-Two nå kanskje gir prosjektet videre til et annet studio, et som ikke trenger 12 år på å få ferdig et spill.

«Duke Nukem»-triologien annonsert før E3 i fjor, som inneholder «Duke Nukem: Chain Reaction», «Duke Nukem: Critical Mass» og «Duke Nukem: Proving Grounds» fortsetter utviklingen som før, skriver Apogee Software i en pressemelding.

- Deep Silver og Apogee Software er ikke påvirket av situasjonen hos 3D Realms. Utviklingen av Duke Nukem-triologien fortsetter som planlagt, uttaler Apogee i følge Kotaku.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3