BioWare jobber med uannonserte PS3-prosjekter

BioWare-sjefen har nye spill på gang til PS3, og bekrefter samtidig at arbeidet med «Mass Effect 3» er godt i gang.

29. januar 2010 15:21

«Mass Effect 2»-aktuelle BioWare har tidligere uttalt at de likte å jobbe med PS3, da de utviklet fjorårets store rollespill «Dragon Age: Origins» til flere plattformer, blant dem Sonys. Dette satte naturlig nok fart i ryktene om at Mass Effect-spillene kan være på vei til PlayStation 3.

I et ferskt intervju med Nowgamer.com avsløres det at de har flere prosjekter til konsollen.

På spørsmål om Mass Effect kommer til PlayStation 3 vil ikke BioWare-sjefen Ray Muzyka bekrefter eller avkrefte noe, men han røper at de jobber med flere prosjekter til Sonys konsoll.

- Alt vi har sagt når vi blir spurt om Mass Effect er at vi har sluppet det på 360 og PC, men Dragon Age på PS3 var eksepsjonelt gøy å lage og jeg kan fortelle at vi jobber med flere uannonserte PS3-prosjekter nå, sier BioWare-grunnlegger Dr. Ray Muzyka i intervjuet.

Les også: Anmeldelse av «Mass Effect 2».


Les også: Anmeldelse av «Dragon Age: Origins».


NYFORELSKET, MEN I FORPLIKTENDE KJÆRLIGHETSFORHOLD

Men selv om selskapet har funnet en ny kjærlighet i Sonys PlayStation 3, så forteller han at Xbox 360 har en helt spesiell plass i hjertet hos utviklerne.

- PS3-en ser ut til å være favorittkonsollen blant mange Dragon Age-fans.

- Den representerer fordeler over 360, mens 360 representerer fordeler over PS3 på andre måter.     

-  Vi har selvfølgelig veldig mye affeksjon knyttet til 360 og derfor kommer vi til å fortsette å utvikle til den. Jeg tror «Mass Effect 2» demonstrer at du fremdeles kan flytte grensene enda lengre på 360 og vi er spente på fremtiden til den plattformen – og PS3 for den saks skyld. Til syvende og sist er de begge veldig gode plattformer, forteller han.

Han påpeker også at selv om studioet har mer erfaring med Xbox 360, så fikk PS3-versjonen av «Dragon Age: Origins» generelt litt bedre karakterer hos anmelderne. Samtidig bekrefter BioWare-sjefen at selskapet allerede har begynt å utvikle «Mass Effect 3».

- Vi har formelt sett ikke annonsert det ennå, men teamet har startet jobben med det neste spillet i trilogien, sier han, og understreker at BioWare alltid har sagt at det skulle bli en trilogi.

Han påpeker også at det foreløpig kun er tiltenkt Xbox 360 og PC.

- Vi har et mål om å la spillere fortsette opplevelsen på PC og Xbox 360 – vi har ikke snakket om noen andre plattformer ennå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3