BioWare har fått smaken på PlayStation 3

Utviklerne bak spill som «Mass Effect» og ferske «Dragon Age: Origins» vil gjerne lage flere spill til PlayStation 3.

27. november 2009 19:39

BioWare er en litt utypisk spillutvikler. Det EA-eide studioet utvikler i likhet med Valve hovedsaklig spill til Microsofts plattformer og har så langt ikke vært like ivrige på PlayStation 3.

Et litt merkelig parantes i porteføljen til BioWare kom i fjor. Nintendo DS-spillet «Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood» markerte selskapets første håndholdttittel.

PS3-skepsisen har blant annet resultert i at «Mass Effect» og «Mass Effect 2», ventet i januar, bare blir å finne på PC og Xbox 360 – i hvert fall for en periode. Men med høstens lansering av storspillet «Dragon Age: Origins» har BioWare fått nærmere kjennskap til Sony-konsollen.

- VIL DEFINITIVT STØTTE PS3

Folk spør seg nå om dette kan innvirke selskapets policy og åpne opp for flere spill til PS3. Kanskje også «Mass Effect 2»?

- Vi syns åpenbart at det er en av nøkkelplattformene, så vi kommer definitivt til å støtte PS3, sier BioWare-sjef Greg Zeschuk i følge Joystiq.

Han forsetter med å si at studioet ønsker å ta kontrollen over utvikling til PS3 selv.

Zeschuk understreker også at utviklingen av «Dragon Age: Origins» har åpnet noen dører for BioWare og utvidet horisonten deres.

- Jeg kan ikke si noe om Mass Effect i denne sammenheng. Men det var flott å gå gjennom opplevelsen med å lage Dragon Age – å bli familiær med og forstå PS3-konsollen.

- Igjen, hver plattform er forskjellig, men nå tror jeg vi er i en posisjon hvor fremtidige PS3-titler vil bli solide, fortsetter Zeschuk.

Senere i intervjuet blir han presset til å kommentere hvorvidt disse uttalelsene kan tolkes i retning av at «Mass Effect 2» også kan bli å finne på PS3 i fremtiden.

- Vi snakker ikke om Mass Effect på PS3. Jeg vet ingenting om det! Det er crazy talk! Jeg vet ikke noe, spøkte BioWare-sjefen. Samtidig la han kanskje igjen et aldri så lite hint om en forestående PS3-utgivelse?

Interessant nok røper Zeschuk også litt av hvor ambisjonsnivået rundt utvidelsene til «Mass Effect 2» ligger. Han ser for seg i størrelsesorden fem til seks solide utvidelsespakker som kan handles og lastes ned etter lansering i januar neste år.

«Mass Effect 2» er (foreløpig) bare annonsert til PC og Xbox 360, og kommer ut 28. januar. «Dragon Age: Origins» ble sluppet 19. november til PS3, PC og Xbox 360.

To nye filmsnutter ble sluppet fra spillet torsdag 26. november. Se begge her.
I den første forklares rollen til Adept-klassen i
«Mass Effect 2»:


Den andre ferske traileren, kalt Tali Returns, avslører et aldri så lite comeback fra en av karakteren i det første spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3