«BioShock»-filmen mister regissør – igjen

Prosjektet står på vent etter at også «28 Weeks Later»-regissøren forlater skuta.

24. mars 2012 13:51

(PressFire.no): Det har ikke skortet på hindringer for «BioShock»-filmatiseringen. Det er et prosjekt vi har hørt snakk om i årevis, uten at det ser ut til å ha blitt gjort store fremskritt.

Krangler om budsjett og aldersgrense har satt kjepper i hjulene for prosjektet, og det har allerede kostet dem én regissør, Gore Verbinski.

Da Verbinski forlot skuta ble han erstattet av «28 Weeks Later»-regissøren Juan Carlos Fresnadillo. Nå har også han sagt takk og farvel til «BioShock», ifølge IndieWire.

Satt på vent

Filmen skal foregå i universet etablert i det kritikerroste spillet fra 2007, «BioShock» - den lite barnevennlige undervannsbyen Rapture.

Filmen skulle i utgangspunktet legges mellom andre og tredje spill i trilogien. Det blir det nødvendigvis ikke noe av nå, ettersom «BioShock 2» kom for to år siden, og det tredje, «BioShock Infinite», kommer til høsten.

Spill-til-film-adaptasjoner har ikke akkurat vist seg å være noen sikker vei til suksess i Hollywood, og det å skulle spytte en formue inn i å skape en storslagen undervannsverden for noe såpass smalt som en skrekkfilm, har vist seg å være problematisk. 

Ifølge Fresnadillo er prosjektet nå satt på vent.

- Studioet og spillutviklerne må komme til enighet rundt budsjett og aldersmerking, sier han til IndieWire.

- Film hvor du skjelver fire dager etterpå

Sånn har det vært lenge.

Gore Verbinski, den opprinnelige regissøren, har laget både blockbustere og skrekkfilm tidligere – henholdsvis «Pirates of the Caribbean» og «The Ring». Han forlot tilsynelatende prosjektet fordi produksjonen skulle flyttes utenlands av økonomiske hensyn, noe som ikke klaffet med hans andre planer.

Men han har senere sagt at det var fordi han ikke ville lage en barnevennlig versjon av grøsserhistorien.

- Jeg ville virkelig lage en film hvor du fremdeles skjelver fire dager etterpå og tenker «herregud!»… Det er en film so må være virkelig skremmende, men du må også skape en hel undervannsverden. Derfor er prislappen høy. Vi klarte aldri å finne noen som ville lage en film til den prisen og den aldersmerkingen, sa Verbinski, som også ønsket å se Rapture realisert i 3D.

Mer om når (og om…?) vi får se noe til «BioShock»-filmen, gjenstår å se.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3