Derfor droppet «Pirates»-regissøren «BioShock»-filmen

Gore Verbinski fikk ikke viljen sin.

16. februar 2011 09:35

Opprinnelig var det «Pirates of the Caribbean»-regissøren Gore Verbinski som skulle regissere filmen basert på «BioShock». Slik ble det aldri. Etter at filmingen skulle starte i januar 2010 ble budsjettene kuttet, og til slutt forlot Verbinski hele prosjektet.

I et intervju med coingsoon.net forteller Gore Verbinski nå hvorfor han til slutt takket nei.

- Jeg klarte ikke å komme over noen som ville bruke så mye penger som det ville tatt å lage den og fremdeles beholde aldersgrensen så høy.  

- Jeg var egentlig ikke interessert i å lage en barnevennlig versjon. Fordi aldersgrensen er en direkte årsak av Little Sisters med injeksjoner og alt det der, sier Verbinski overfor comingsoon.net.

- Jeg ville virkelig lage en film hvor du fremdeles skjelver fire dager etterpå og tenker «herregud!»… Det er en film so må være virkelig skremmende, men du må også skape en hel undervannsverden. Derfor er prislappen høy. Vi klarte aldri å finne noen som ville lage en film til den prisen og den aldersmerkingen, sier Verbinski til

Verbinski synes også en «BioShock»-film og Rapture hadde gjort seg i 3D:

- «BioShock» ville vært en fantastisk film i 3D. Jeg har lyst til å gå inn i den verdenen med briller. Jeg tror at spilling generelt er perfekt til 3D. Hva som helst hvor du er protagonisten, ungen fra «Ondskapens Hotell» i trehjulssykkelen som sykler rundt hjørnene. Det er slikt 3D er perfekt for. Å få folk til å sitte helt på kanten.

Etter at produksjonen til slutt ble flyttet til Europa, var det «28 Weeks Later»-regissøren Juan Carlos Fresnadillo som tok over stafettpinnen etter Verbinski. Siden da har det ikke vært livstegn fra filmen - med unntak av at Ken Levine, en av spilldesignerne bak «Bioshock», i august fortalte at de fortsatt jobber med prosjektet.

Det er John Logan, som vant en Oscar-statuett for «The Aviator», som visstnok skal skrive manuset til «BioShock»-filmen.

15. april er Gore Verbinski aktuell med sin første animasjonsfilm - «Rango», som ironisk nok også blir til spill. Johnny Depp har stemmen til hovedrollen i denne filmen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3