Bekreftet ny Xbox 360

Microsoft avsluttet sin E3-brief med å annonsere en ny Xbox 360-konsoll.

14. juni 2010 21:18

Det har gått rykter om en ny Xbox 360-konsoll siden i mars, da noen hadde tatt et bilde av innmaten til en mindre og redesignet maskin og postet det på et kinesisk forum. Like før Microsoft gikk på scenen under E3 i går norsk tid for å snakke om Kinect (tidligere kjent som Project Natal) begynte bildene av denne nye konsollen å florere igjen - denne gang langt mer overbevisende i utformingen.

Se også: Bilder av den nye Xbox 360.

Dette var altså forventet, men Don Mattrick i Microsoft drøyde annonseringen i det lengste. Etter en halvannen times lang pressekonferanse der det meste handlet om Kinect, avsluttet Mattrick med å avduke den nye konsollen. Samtidig fortalte han at alle journalistene til stede fikk med seg hver sin nye Xbox 360 – uten å avsløre hva det offisielle navnet på konsollen blir.

Les også: Våre inntrykk etter den akrobatiske avdukingen av Kinect på E3.

Det at Microsoft i beste Oprah-stil deler ut en konsoll til alle i salen, betyr også at denne konsollen er på vei ut til butikker i skrivende stund.

Like etter E3-briefen fortalte Aaron Greenberg fra Microsoft mer om konsollen til GameTrailers.com. Både det vi visste fra før og noe nytt i forhold til det som ble sagt under E3-briefen.

- Den har en 250 GB stor harddisk.
- Innebygd Wi-Fi.
- Harddisken er uttagbar.
- De eksisterende 360-modellene prises ned før lanseringen av denne nye.
- Den nye 360-konsollen lanseres så å si umiddelbart. Norge må vente til 16. juli.
- Kinect, det nye bevegelsesfølsomme ekstrautstyret, fungerer med alle 360-modeller, understreket Greenberg.
- Han bekreftet også at Kinect både vil selges separat og sammen med den nye 360-konsollen.
- Kinect har enda ikke fått en offisiell prislapp på seg, men blir lansert på verdensmarkedet i november.

Microsoft avsluttet sin E3-presentasjon med sin nye konsoll, mens de startet med en nyhet om at alt av ekstrainnhold til alle Call of Duty-spill de neste tre årene vil få en tidsbegrenset eksklusivitet på Xbox 360.

PS: Den nye Xbox 360-konsollen blir ikke tilgjengelig i Europa og Norge før 16. juli, skriver Microsoft på Twitter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3