- «Bad Company 2» kan slå «Modern Warfare 2»

DICE kan ta tilbake tronen fra Infinity Ward, mener EA sin europasjef.

8. januar 2010 17:42

Det brygger opp til en aldri så liten ordkrig mellom DICE sitt «Battlefield: Bad Company 2» og Infinity Wards bestselger «Call of Duty: Modern Warfare 2».

Sistnevnte spill har rukket å bli en solid bestselger siden lanseringen i november, mens «Bad Company 2» kommer ut i mars.

Les også: Vi har testet «Bad Company 2»-betaen.
Se også: Skjermbilder fra spillet.

EAs uttalte tro på «Bad Company 2» kommer beleilig, for i dag lekket det rykter om at Infinity Ward som står for Modern Warfare-avsnittene i den populære Call of Duty-serien muligens planlegger å ta ferie på ubestemt tid fra bestselgerspillene.

STOR TILLIT TIL DICE

Den første runden med mobbing kom etter at det ble kjent at utviklerne i Infinity Ward gikk bort fra dedikerte servere til PC-versjonen av «Modern Warfare 2».

Dette var en avgjørelse som provoserte frem sinte Internettavstemminger og trusler om boikott - selv om det etter lansering viste seg at protestantene likevel hadde satt seg ned med det seneste Call of Duty-spillet.

Les også: - «Bad Company 2» vil bli den beste onlineopplevelsen i 2010.

Dedikerte servere sørget blant annet for at PC-spillere selv kunne lage baner og ha større innflytelse rundt hvordan onlinekampene skulle organiseres, men Infinity Ward trakk frem behovet for en mer strømlinjeformet onlinetjeneste da de annonserte at disse dedikerte serverne ble fjernet fra «Modern Warfare 2».

DICE lot imidlertid ikke sjansen gå fra seg, og utbasunerte dette:

- Dedicated servers FTW. Alt som sikrer en bedre onlineopplevelse er en selvfølge å inkludere i spillene våre, skrev Battlefield-produsent Karl Magnus Troedsson i sin Twitter.

Nå, knappe to måneder før «Battlefield: Bad Company 2» lanseres, har EA startet jakten på skalpen til «Modern Warfare 2» for fullt kan det virke som.

- I mars slipper vi «Battlefield: Bad Company 2», som er vårt første, store angrep på Call of Duty, sier en selvsikker europasjef for EA, Jens Uwe Intat til magasinet MCV.

- Skytespillsjangeren er noe vi ikke vil gi opp. Det er en viktig sjanger og vi har vært nummer 1. Så vi jobber utvilsomt for å finne ut hvordan vi kan få kronen tilbake og «Battlefield: Bad Company 2» er et viktig produkt i den sammenheng, fortsetter han.

Uwe Intat har tro på utviklerne i svenske DICE. De er tross alt pionerer bak denne typen skytespill med bred appell.

- Hvis det er ett av våre spillstudio som kan klå «Modern Warfare 2», så er det DICE, sier EA-sjefen videre i intervjuet.


«Battlefield: Bad Company 2» slippes til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 den 4. mars.

Se trailer:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3