Axl Rose saksøker Activision

Fordi Slash er med i «Guitar Hero III».

24. november 2010 11:41

Axl Rose, Guns n’ Roses-vokalist og frontmann, saksøker nå Activision for 20 millioner dollar for bruken av tidligere Guns n’ Roses-gitarist Slash i «Guitar Hero»-serien.

Grunnen er at Rose føler seg lurt av Activision, skriver The Hollywood Reporter. I forhandlingene om å få om «Welcome to the Jungle» i «Guitar Hero III» mener han spillgiganten lovet at verken Slash eller hans nåværende band, Velvet Revolver, ville bli assosiert med Guns n’ Roses.Da «Guitar Hero III» kom ut var ikke bare Slash med i spillet som spillfigur, han var faktisk også posterboy på cover og en av hovedpersonene som ble brukt i markedsføringen som gitarhelt i spillet.

Ifølge Rose skal han ha sagt nei til bruken av «Welcome to the Jungle» i «Guitar Hero II» på grunn av en Slash-lignende figur i spillet, men at Activision hadde forsikret ham om at det var kun for bruk på en varemesse.

Rose mener Activision bevisst har ført ham bak lyset.

-Activision begynte å spinne et nett av løgn og bedrageri for å skjule sine egentlige intensjoner ved å ikke bare inkludere Slash og VR, men også å promotere spillet ved å utheve og forsterke assosiasjonene mellom Slash og Guns n’ Roses og bandets sang «Welcome to the Jungle», står det i saksdokumentene.Rose påpeker også at Guns n’ Roses-hiten «Sweet Child O’ Mine» ble brukt i onlinepromotering av «Guitar Hero III», mens han bare hadde gitt tillatelse til at låten skulle brukes i sammenheng med «Guitar Hero II».

- Dette søksmålet handler om å beskytte Guns n’ Roses og «Welcome to the Jungle» og om å holde Activision ansvarlige for misbruken av disse svært verdifulle åndsverkene, sier advokaten Skip Miller, som representerer Axl Rose.

Dette er ikke første gang Activision har havnet i rettsakene grunnet figurerer i musikkspillene sine.I fjor varslet No Doubt, med Gwen Stefani i spissen, at de søksøker Activision for å ha «gjort No Doubt-medlemmer om til et virtuelt karaokesirkus» i spillet «Band Hero».

Courtney Love truet også i fjor med søksmål på grunn av måten hennes avdøde mann og grungelegende, Kurt Cobain, blir brukt i spillet «Guitar Hero 5».

Også de tidligere Nirvana-medlemmene Dave Grohl og Kris Novoselic ba Activision om å låse Cobain i «Guitar Hero 5».

- Vi trygler Activision om å gjøre det rette og låse Kurts karakter slik at dette ikke vil fortsette i fremtiden, stod det i en felles uttalelse fra de to gjenlevende Nirvana-medlemmene, Krist Novoselic og Dave Grohl.

I det siste «Guitar Hero»-spillet, som fikk navnet «Guitar Hero: Warriors of Rock» og ble sluppet tidligere i høst, har Activision valgt ikke å ha noen kjente fjes som figurer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3