Rekordsalg for «Assassin's Creed: Brotherhood»

Overgår til og med «Assassin's Creed II»-salget.

29. november 2010 11:14

«Assassin’s Creed: Brotherhood» solgte over en million eksemplarer i løpet av den første uka etter lansering. Det gjør det seneste spillet i «Assassin’s Creed»-serien til den største lanseringstittelen for den franske spillgiganten, ifølge markedessjefen i Ubisoft.

- Det er tidenes beste lansering i Europa for Ubisoft, og vår mest solgte lanseringstittel noensinne, sier Geoffroy Sardin til MCV.

Litt overraskende har «Assassin’s Creed: Brotherhood» solgt bedre enn forgjengeren, «Assassin’s Creed 2», i løpet av den første uka i salg. Markedssjefen tror det kan godskrives flerspillerdelen.

- Foruten de store markedskampanjene vi startet med for noen uker siden, og som kommer til å kjøre noen uker frem i tid, skyldes suksessen at vi har forandret merkenavnet fra å være en enspilleropplevelse til en flerspilleropplevelse, sier Sardin.

Til sammenligning solgte «Call of Duty: Black Ops» nesten to millioner eksemplarer i Europa første uka, men etter den første uka ramlet det ned hele 85 prosent.

Selv om spillsalget av «Black Ops» gikk ned, var fortsatt dette nok til å overgå «Assassin's Creed: Brotherhood». Det seneste Call of Duty solgte nemlig 63.000 eksemplarer mer. I forrige uke dyttet imidlertid «Gran Turismo 5» både «Call of Duty: Black Ops» og «Assassin's Creed: Brotherhood» ned til henholdsvis en andre- og tredjeplass i England.

Geoffroy Sardin forteller at Ubisoft har tall som viser at 60 prosent av dem som kjøpte spillet har prøvd flerspillerdelen.

«Brotherhood» er det tredje spillet i serien, som nå har solgt 20 millioner eksemplarer. Ifølge Sardin regner Ubisoft med at tallet for serien runder 30 millioner innen slutten av 2011.

Ubisoft-sjefen Yves Guillemot røpet nylig i en finansrapport at Ubisoft har bestemt seg for å bryte sine egne løfter om å gi serien en ferie neste år – det vil nemlig komme et fjerde spill i serien i 2011. Sardin bekrefter også i intervjuet med MCV at det fjerde Assassin's Creed kommer til neste år.

Ingenting er ennå kjent om hvor handlingen i det neste spillet vil finne sted, men det er ikke usannsynlig at det er en fortsettelse i den italienske renessansen. Markedssjefen kunne røpe at det kommer flere nedlastbare utvidelsespakker til «Assassin’s Creed: Brotherhood», uten at han avslører hva de inneholder.

Ubisoft annonserte nylig at de slipper den første utvidelsen til spillet 14. desember, og som en takk til fansen blir den helt gratis. 

«Assassin’s Creed: Brotherhood» ble sluppet til Xbox 360 og PS3 19. november. En PC-versjon kommer i starten av 2011.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3