Activision-styret frifinner seg selv – etter å ha etterforsket seg selv

Sier det ikke finnes beviser for trakassering, diskriminering eller tilbakehold av informasjon.

17. juni 2022 11:47

(PressFire.no): Activision Blizzard-styret har frifunnet seg selv, etter å ha etterforsket seg selv i kjølvannet av en rekke søksmål rettet mot selskapet.

Blant annet har den amerikanske delstaten California saksøkt for brudd på arbeidsmiljøloven, etter at en svært lang rekke med anklager om misbruk, trakassering, forskjellsbehandling og utfrysing ble kjent.

I et skriv til sine investorer sier Activision at de nå har undersøkt anklagene, men at de ikke finner noen beviser for «systematiske problemer med trakassering, diskriminering eller hevnaksjoner».

– Påstandene i media og fra søksmålene om vårt selskap var like opprivende for oss som det var for alle dere, skriver styret.

Eksterne konsulenter ​er blitt hentet inn av styret, og disse har gått gjennom e-postkorrespondanser og hatt intervjuer med ansatte.

Activision-sjef Bobby Kotick.

– I motsetning til mange av påstandene, så har styret og de eksterne konsulentene fastslått at det ikke finnes beviser på at Activision Blizzards toppledere noen gang med vilje har ignorert eller forsøkt å dysse ned tilfeller der kjønnstrakassering har blitt rapportert.

Styret skriver videre at det heller ikke finnes bevis for at noen i ledelsen har tilbakeholdt informasjon om ting som skal ha skjedd – med klar henvisning til en artikkel i The Wall Street Journal som rapporterte om omfattende tilbakehold fra toppsjef Bobby Kotick.

Blant annet kom det fram i artikkelen at Kotick skal ha truet en ansatt på livet, holdt tilbake informasjon om forlik i trakasseringssaker og at han personlig stoppet en oppsigelse av Treyarch-sjef Dan Bunting etter et varsel om seksuell trakassering.

Styret gikk tidlig ut med støtte til Kotick etter artikkelen, og kalte den «misvisende». Likevel sluttet Bunting i Treyarch kort tid etter artikkelen ble publisert.

Likevel påpeker styret at det har vært «uheldige omstendigheter» rundt noen kjønnsdiskriminasjonssaker i selskapet, men at det likevel ikke var noe toppledelsen forsøkte å dysse ned.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3