Activision-styret støtter Kotick – utviklerne streiker i protest

– Dere skjønner ikke hvor mye dette betyr for meg.

17. november 2021 13:52

(PressFire.no): Etter gårsdagens Wall Street Journal-bombe hvor det viser seg at Activision-sjef Bobby Kotick har hatt langt mer innsyn i trakassering- og diskrimineringssakene enn tidligere antatt, har han nå tatt bladet fra munnen og kommentert det hele.

I en video til sine ansatte forklarer Kotick at han gjør alt han kan for å skape en tryggere og mer inkluderende arbeidsplass. Han sier videre at rapporten fra WSJ er feilaktig og misvisende, og at større endringer må til for å nå målene de har satt for seg.

– Det kommer selvfølgelig til å være pågående oppmerksomhet fra media om oss og industrien de neste månedene. Det er faktisk en artikkel ute i dag som skaper et feilaktig og misledende bilde på vårt selskap, på meg personlig og på mitt lederskap.

Kotick sier at de som tviler på hans jobbing mot å skape en bedre arbeidsplass «ikke skjønner hvor viktig dette er for meg».

– Som jeg har forklart, så vil vi fremover ha en nulltoleranse-policy for uanstendig oppførsel, og null betyr null.

Kotick skal ifølge Wall Street Journal selv ha ringt en tidligere assistent som rapporterte trakassering og truet med å få henne drept. Tiraden ble tatt opp, og endte i retten – hvor det ble inngått et forlik.

Etter at arbeidstilsynet i California opprettet sak mot selskapet skal ytterligere fem hundre ansattrapporter ha kommet inn om ukulturen i Activision og datterselskapene.

Styret stiller seg bak sjefen

Samtidig som Kotick går ut med disse uttalelsene, sier styret i Activision at de fortsatt har tillitt til lederen.

Dette til tross for at Wall Street Journal kunne fortelle at Kotick tilbakeholdt informasjon om både trakassering, forlik selskapet inngikk med fornærmede parter og sin egen involvering i skandaler innad i selskapet.

– Under Koticks lederskap har selskapet allerede innført industriledende endringer, inkludert en nulltoleranse-policy for trakassering, skriver styret i en uttalelse.

– Styret mener Bobby Kotick på korrekt vis har tatt tak i arbeidsproblemene som ble forelagt ham. Målene vi har satt for oss selv er både kritiske og ambisiøse. Styret stiller seg bak Koticks lederskap, forpliktelser og evne til å nå disse målene.

Også selve Activision Blizzard har gått ut med en pressemelding hvor de fordømmer Wall Street Journals artikkel.

– Vi er skuffet over rapporten, som presenterer et misvisende bilde av selskapet og vår sjef, skrives det i pressemeldingen.

– WSJ ignorerer de viktige endringene som gjøres for å gjøre selskapet til industriens mest inkluderende arbeidsplasser, og tar ikke med i regningen innsatsen som tusenvis av ansatte gjør hver dag for å leve opp til sine og våre verdier.

(Foto: Jessica Gonzales / Twitter)

Streiker

Dette har ikke falt i god jord hos de ansatte, som på sparket har arrangert streik mot Activision.

Store deler av utviklerne i selskapet jobber hjemmefra, men like fullt møtte mange opp på demonstrasjoner utenfor hovedkontoret til Activision natt til onsdag norsk tid.

Fra flere hold kommer det nå krav om at Bobby Kotick må gå av som sjef for selskapet.

– Vi har innført vår egen nulltoleranse-policy. Vi vil ikke slutte før Bobby Kotick er byttet ut som toppsjef, og vi fortsetter å holde på våre opprinnelige krav om en gjennomgang av en tredjepart valgt av de ansatte, skriver en ansattgruppe i sosiale medier.

En av de største spillnettsidene i verden, Polygon, skriver på lederplass at Bobby Kotick nå må gå.

Toppbilde: Steven Simko (CC)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3